Ogranak Matice hrvatske u Križevcima

Predsjednik
Renata Husinec

Nemčićev trg 8
48260 KRIŽEVCI
Hrvatska

E-mail: rhusinec@vguk.hr

Mrežne stranice: http://www.mh-krizevci.hr

Knjige

Zdrav duh u zdravom tijelu

Marija Zegnal Koretić

Zdrav duh u zdravom ...

0,00 kn (0,00 €)

Križevački liječnici u pohodu na Egipat

Fran Gundrum Oriovčanin, Franjo Husinec

Križevački liječnici u pohodu ...

0,00 kn (0,00 €)

Ne tražim razloge

Danijela Zagorec

Ne tražim razloge

0,00 kn (0,00 €)

Prikaži sve knjige

Izvješća

slika

23.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima

Križevački Ogranak posadio prva stabla

U četvrtak 23. studenog 2023. održana je hvalevrijedna akcija u kojoj su suradnju ostvarile tri institucije – Ogranak Matice hrvatske u Križevcima, OŠ Ljudevita Križevci i Hrvatske šume. Zajedničkim su snagama u okoliš PŠ Vojakovački Osijek posadili tri sadnice stabala (lipu, kesten i trešnju) kako bi se uljepšao okoliš seoske škole u Vojakovačkom Osijeku, jedne od rijetkih koja djeluje u istoj zgradi od osnivanja, te kako bi se iskoristila moć šumskih sadnica za upijanjem CO2, čime će se pridonijeti borbi protiv klimatskih promjena.

slika

20.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima

O "Deliriju u dvoje" u Križevcima

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Pučko otvoreno učilište 20. studenog 2023. u podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma ugostili su Umjetničku organizaciju i Kazališnu družinu Lovro&Nina s predstavom Delirij u dvoje Eugena Ionesca. Priču o dvoje supružnika zatvorenih u sobi dok se vani razbuktava građanski rat, snažno i uvjerljivo ispričalo je dvoje odličnih glumaca, Ana Pogorelić i Luka Šatara.

slika

18.10.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima

U Križevcima o abonosu i klimatskim promjenama

U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca knjige križevački Ogranak Matice hrvatske i Veleučilište u Križevcima organizirali su u srijedu 18. listopada 2023. u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” predavanje  pod nazivom Tajanstvo šuma koje je uključivalo dva tematska bloka:  Abonos – drvo koje piše povijest i O utjecaju klimatskih promjena na šumske ekosustave. Predavači su bili dr. sc. Tomislav Dubravac iz „Hrvatskoga šumarskog instituta Jastrebarsko“ i Marko Šašek, magistar šumarstva iz  Hrvatskih šuma d.o.o. Zagreb, Podružnice Koprivnica. Moderatorica je bila predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima Renata Husinec, a brojne okupljene pozdravila je i dekanica Veleučilišta u Križevcima dr. sc. Marcela Andreata – Koren.

slika

28.09.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima

Švicarski ansambl Yofin oduševio Križevčane

U sklopu 53. Varaždinskih baroknih večeri Ogranak MH u Križevcima organizirao je uz potporu Grada Križevaca 28. rujna 2023. u crkvi Svetoga Križa koncert švicarskog baroknog ansambla Yofin iz Züricha pod umjetničkim vodstvom Stefana Barneschija.

slika

19.09.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima

Kako je pjesniku u koži diplomata? – O čemu pjesništvo govori, a diplomacija šuti

Na pjesničko-diplomatskom susretu u organizaciji križevačkog Ogranka Matice hrvatske pod naslovom Kako je pjesniku u koži diplomata? – O čemu pjesništvo govori, a diplomacija šuti u maloj dvorani Hrvatskoga doma u utorak 19. rujna 2023. križevačkoj se publici predstavila diplomatkinja i pjesnikinja Tuga Tarle. Govorila je o svojem dugogodišnjem djelovanju u diplomaciji i kulturi te izdavaštvu i književnom stvaralaštvu.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva