Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu

Predsjednik
Zoran Turk

Tajnik
Anita Novak

Park Rudolfa Kropeka 2
40000 ČAKOVEC
Hrvatska

Kontakt: Saša Vuković, +385 (0)40 314 080

E-mail: matica.cakovec@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/maticahrvatskacakovec

Knjige

Jučer je bilo sutra

Zvonko Kovač

Jučer je bilo sutra

0,00 kn (0,00 €)

Tri prijatelja iz Novog Zrina

Ignacije Aurelije Fessler

Tri prijatelja iz Novog ...

250,00 kn (33,18 €)

Avanturokazi

Petrana Sabolek

Avanturokazi

75,00 kn (9,95 €)

Spameten zapišuvle

Đuro Bel

Spameten zapišuvle

100,00 kn (13,27 €)

MEĐIMURCI U SVJETSKIM RATOVIMA

Josip Črep

MEĐIMURCI U SVJETSKIM RATOVIMA

250,00 kn (33,18 €)

OTETO ZABORAVU

Martin Lukavečki

OTETO ZABORAVU

150,00 kn (19,91 €)

Prikaži sve knjige

Izvješća

slika

12.06.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici

„Jučer je bilo sutra“ – Čakovec u Koprivnici

U srijedu, 12. lipnja, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ u Koprivnici bila je domaćin još jednog primjera višedesetljetne suradnje susjednih Ogranaka Matice hrvatske – čakovečkog i koprivničkog. Naime, navečer tog dana održano je predstavljanje antologijske zbirke pjesama „Jučer je bilo sutra“ umirovljenoga sveučilišnog profesora Zvonka Kovača. Vrijedi podsjetiti kako je ovoj zbirci, objavljenoj 2023. godine u sunakladi Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu i Grada Čakovca, na glavnoj skupštini Matice hrvatske dodijeljena Zlatna povelja, priznanje namijenjeno najuspješnijim izdanjima Matičinih ogranaka.

slika

03.05.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu

Događaji u sklopu Dana Međimurske županije

Mjesec travanj na prostoru između Mure i Drave obilježio je niz događaja i manifestacija kojima su proslavljeni Dani Međimurske županije, ustanovljeni u spomen na stradanje Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana u Bečkom Novom Mestu 30. travnja 1671. godine. Među spomenute aktivnosti svojim se radom i angažmanom uključio i Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu.

slika

08.03.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu

Nizom događaja u Čakovcu obilježeni Dani Matice hrvatske

Početkom ovoga mjeseca, od 4. do 8. ožujka, Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu obilježio je ovogodišnje Dane Matice hrvatske. Cjelotjedni niz manifestacija i aktivnosti započet je godišnjom skupštinom u ponedjeljak, 4. ožujka, na kojoj je pred okupljenim članovima najprije još jednom prikazan prošlogodišnji rad Ogranka, da bi potom jednoglasno bili potvrđeni planovi za ovu godinu. Kao poseban uspjeh istaknuta je dodjela triju Zlatnih povelja izdanjima Ogranka na Glavnoj skupštini Matice hrvatske u listopadu prošle godine.

slika

23.01.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici

Novi broj HRVATSKOGA KAJKAVSKOG KOLENDARA ZA 2024. predstavljen u Koprivnici

U organizaciji Ogranka MH u Koprivnici, Povijesnog društva Koprivnica i Ogranka MH u Čakovcu održano je u Gradskoj vijećnici 23. siječnja predstavljanje 32. godišta Hrvatskoga kajkavskog kolendara za 2024. godinu koji je objavljen u nakladi čakovečkoga Ogranka. 

slika

24.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu

Predstavljen novi broj „HRVATSKOGA KAJKAVSKOG KOLENDARA“

U petak, 24. studenoga, u Restoranu „Kristal“ održano je predstavljanje novoga broja godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu, Hrvatskoga kajkavskog kolendara, za 2024. godinu. Ovaj časopis, koji je time doživio svoju 32 godinu izlaženja, najdugovječnije je glasilo čakovečkog Ogranka te jedan od njegovih zaštitnih i najprepoznatljivijih simbola. Ove godine Hrvatski kajkavski kolendar posvećen je čuvanju spomena na preminulog akademika Dragutina Feletara i gospodarstvenika Đuru Horvata, a na četiristotinjak stranica okupio je sedamdeset i jednog autora.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva