Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predsjednik
Adrijana Markon Jurčić

SCHWINDGASSE 14
1040 Beč
Austrija

Izvješća

slika

14.10.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

LITERARNA VEČER S MAŠOM KOLANOVIĆ

Maša Kolanović, spisateljica i izvanredna profesorica na Katedri za noviju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gostovala je 14. listopada u Hrvatskom centru u Beču na poziv bečkog ogranka Matice hrvatske. 

slika

03.07.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predsjednici Ogranka Matice hrvatska u Beču dodijeljena nagrada Hrvatskog centra, "MiniMetron"

Nova predsjednica OMH u Beču, Adrijana Markon Jurčić nagrađena za svoj doprinos čuvanju i širenju hrvatskog jezika, kulture i identiteta u radu s mladim naraštajima u Beču i Gradišću

26.04.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predavanje Bernarde Katušić (STEREO)TIPOVI ŽENSKIH LIKOVA U HRVATSKOJ KNJIŽEVNOSTI

U organizaciji OMH u Beču 26. travnja održano je predavanje pod naslovom „(Stereo) tipovi ženskih likova u hrvatskoj književnosti” dr. sc. Bernarde Katušić.

slika

15.03.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predavanje Irene Kraševac KLIMT I RIJEKA – ALEGORIJSKE SLIKE GUSTAVA KLIMTA, ERNSTA KLIMTA I FRANZA MATSCHA U HRVATSKOM NARODNOM KAZALIŠTU U RIJECI

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Beču i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču 15. ožujka 2018. u povodu 100. obljetnice smrti Gustava Klimta održano je predavanje pod naslovom Klimt i Rijeka – alegorijske slike Gustava Klimta, Ernsta Klimta i Franza Matscha u Hrvatskom narodnom kazalištu u Rijeci dr. sc. Irene Kraševac, znanstvene savjetnice na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu.

slika

16.12.2017.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Božićni koncert u Beču

U subotu 16. prosinca u bečkom Kursalonu održan je Božićni koncert u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Beču, Hrvatskoga centra i Kursalona Beč.

slika

01.12.2017.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predavanje Tihomila Maštrovića VJEČNO ŠUME VODE OKO LUKORANA... HRVATSKE TEME U KNJIŽEVNOM OPUSU PAULE VON PRERADOVIĆ

U organizaciji OMH u Beču 1. prosinca u sklopu Godine kulture Hrvatska – Austrija 2017. održano je predavanje dr. sc. Tihomila Maštrovića pod naslovom „Vječno šume vode oko Lukorana... Hrvatske teme u književnom opusu Paule von Preradović“. 

slika

23.02.2017.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Izborna skupština Ogranka Matice hrvatske u BEČU

Za predsjednicu Ogranka ponovno je izabrana Željka Caparin.

23.04.2015.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predavanje Mikice Maštrović JOHANN BERNHARD FISCHER VON ERLACH U FONDU GRAFIČKE ZBIRKE NACIONALNE I SVEUČILIŠNE KNJIŽNICE U ZAGREBU

U Hrvatskom centru u Beču održano je predavanje Mikice Maštrović Johann Bernhard Fischer von Erlach u fondu Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva