Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predsjednik
Adrijana Markon Jurčić

SCHWINDGASSE 14
1040 Beč
Austrija

Izvješća

slika

15.06.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Čitajte Olju, čitajte žene!

Dva dana gostovanja jedne od najnagrađivanijih hrvatskih spisateljica, Olje Savičević Ivančević, bečki Hrvatski centar i brojna publika – starija, pa i ona mlađa – još dugo će pamtiti. U četvrtak 15. lipnja u okviru programa centar.literatura pred brojnom publikom bečki ogranak Matice Hrvatske predstavio je rad i doista impresivne uspjehe ove spisateljice u Hrvatskoj i Europi. U petak 16. lipnja u organizaciji Udruge za poticanje kreativnog razvoja Obzor autorica je pak predstavila svoje slikovnice i pjesme najmlađoj publici, održavši čitanje i literarno-likovnu radionicu za djecu i mlade.

slika

14.10.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

LITERARNA VEČER S MAŠOM KOLANOVIĆ

Maša Kolanović, spisateljica i izvanredna profesorica na Katedri za noviju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gostovala je 14. listopada u Hrvatskom centru u Beču na poziv bečkog ogranka Matice hrvatske. 

slika

03.07.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predsjednici Ogranka Matice hrvatska u Beču dodijeljena nagrada Hrvatskog centra, "MiniMetron"

Nova predsjednica OMH u Beču, Adrijana Markon Jurčić nagrađena za svoj doprinos čuvanju i širenju hrvatskog jezika, kulture i identiteta u radu s mladim naraštajima u Beču i Gradišću

26.04.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predavanje Bernarde Katušić (STEREO)TIPOVI ŽENSKIH LIKOVA U HRVATSKOJ KNJIŽEVNOSTI

U organizaciji OMH u Beču 26. travnja održano je predavanje pod naslovom „(Stereo) tipovi ženskih likova u hrvatskoj književnosti” dr. sc. Bernarde Katušić.

slika

15.03.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Beču

Predavanje Irene Kraševac KLIMT I RIJEKA – ALEGORIJSKE SLIKE GUSTAVA KLIMTA, ERNSTA KLIMTA I FRANZA MATSCHA U HRVATSKOM NARODNOM KAZALIŠTU U RIJECI

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Beču i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču 15. ožujka 2018. u povodu 100. obljetnice smrti Gustava Klimta održano je predavanje pod naslovom Klimt i Rijeka – alegorijske slike Gustava Klimta, Ernsta Klimta i Franza Matscha u Hrvatskom narodnom kazalištu u Rijeci dr. sc. Irene Kraševac, znanstvene savjetnice na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva