Ogranak Matice hrvatske u Zaboku

Predsjednik
Sandra Babnik Lončar

Potpredsjednik
Tina Marušić

Tajnik
Darko Fiket

Kumrovečka 2
49210 ZABOK
Hrvatska

E-mail: zabok@matica.hr

Mrežne stranice: https://omh-zabok.hr/

Knjige

DJEVOJČICA S TAVANA

Jasna Balaško

DJEVOJČICA S TAVANA

0,00 kn (0,00 €)

Krist dolazi po mene

Helena Minić

Krist dolazi po mene

0,00 kn (0,00 €)

Senje o Gjalskom

Nevenka Miškulin

Senje o Gjalskom

80,00 kn (10,62 €)

Prikaži sve knjige

Izvješća

slika

25.01.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku

Stjepan Šulek – baštinik povijesne memorije

U galeriji Gradske knjižnice Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku 25. siječnja održana je književna večer s novinarom, urednikom, prevoditeljem i književnikom Stjepanom Šulekom i gostima-promotorima, s naglaskom na promociju dviju zadnjih objavljenih knjiga – zbirke priča, pjesama, eseja, pisama „Put koji sam tražio“ i zbirku pjesama „Bez uzmaka“.

slika

12.01.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku

Održano predstavljanje Ogranka Matice hrvatske u Zaboku u Brestovcu Orehovičkom

Na prijedlog ravnatelja Osnovne škole Stjepana Radića Brestovec Orehovički Zdenka Kobeščaka, inače člana Ogranka, u petak 12. siječnja 2024. godine održalo se javno predstavljanje učenicima, profesorima i nastavnicima te ostalim zainteresiranim građanima rada i djelovanja Ogranka Matice hrvatske u Zaboku. Nakon uvodnih riječi ravnatelja Kobešćaka o povijesnim činjenicama djelovanja Matice hrvatske u njezinim početcima pozdravio je okupljene te predstavio goste iz Zaboka. „Ovo je prvi takav susret ovdje u ovoj školi te se nada da će takvih susreta biti još s raznim drugim temama“ – istaknuo je u dobrodošlici ravnatelj.

slika

28.12.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku

Predstavljen jubilarni 10. broj Godišnjaka grada Zaboka

U Gradskoj galeriji grada Zaboka 28. prosinca 2023. godine održala se promocija jubilarnog 10. broja Godišnjaka grada Zaboka. Godišnjak grada Zabokanastoji nadomjestiti dugogodišnju prazninu i manjak tekstova i dokumentarističkih zapisa o Zaboku i okolici. Iz tog razloga časopis sadrži rubrike vezane za daleku i nedavnu prošlost Zaboka, te sadašnjost.

slika

28.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku

Održana redovita godišnja Skupština Ogranka Matice hrvatske u Zaboku

U Gradskoj galeriji Grada Zaboka 28. studenoga 2023. godine održana je redovita godišnja skupština Ogranka Matice Hrvatske u Zaboku. Na samom početku skupštine sve nazočne goste i članove pozdravila je predsjednica Sandra Babnik Lončar. Nakon uvoda predsjednice, nastavljen je rad skupštine izborom Radnog predsjedništva. 

slika

07.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Zaboku

Održano predstavljanje knjige Miljenka Jerneića “Zapisi iz duše”

Dana 7. studenoga 2023. godine u Gradskoj knjižnici „Ksaver Šandor Gjalski“ održano je predstavljanje knjige Miljenka Jerneića „Zapisi iz duše“. Na početku okupljene je u ime domaćina pozdravila Jana Borovčak koja istaknula dobru suradnju s Ogrankom Matice hrvatske u Zaboku s kojim smo u suradnji dogovorili ovo večerašnje događanje. Ovo je mjesec hrvatske knjige u kojem posebnu pažnju posvećujemo domaćoj pisanoj riječi ali istovremeno je  nastavak projekta knjižnice u kojem se predstavljaju domaći autori, u ovom slučaju gosp. Miljenko Jerneić – istaknula je Jana.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva