Ogranak Matice hrvatske u Novskoj

Predsjednik
Alojz Buljan

Antuna Mihanovića 42
44330 NOVSKA
Hrvatska

Izvješća

slika

08.07.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Novskoj

In Memoriam Nikola Zeman (1938-2024)

Dugogodišnji član novljanskog ogranka Matice hrvatske Nikola Zeman umro je 6. srpnja 2024. i sahranjen 9. srpnja u Lipovljanima, u kojima se rodio 1938. godine od oca Franje, iz obitelji čeških doseljenika i majke Milke, iz starosjedilačke lipovljanske obitelji Ljubojević.

slika

17.10.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Novskoj

Promocija knjige STARE RAZGLEDNICE NOVSKE - PRVIH 90 GODINA

Dana 17. listopada u Galeriji POU Novska, u programu obilježavanja Dana Grada, održana je promocija knjige Stare razglednice Novske – prvih 90 godina čiji je autor građevinski inženjer Matej Glavić, član Ogranka MH u Novskoj i predsjednik Hrvatskog filatelističko-numizmatičkog društva Novska ’94 od njegova osnivanja. 

slika

16.01.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Novskoj

Knjiga kao sjećanje na prof. Duška Lončara

Ogranak Matice hrvatske u Novskoj u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom „Ante Jagar“ Novska u Galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj organizirali su 16. siječnja promociju knjige Vladimira Strugara i Mirjane Lončar Stvaralački obzori Duška Lončara, profesora, znanstvenika i književnika koja je u suizdanju HAZU-ovog Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad u Bjelovaru i OMH u Novalji izašla u povodu 90. obljetnice rođenja i pete obljetnice smrti ovog istaknutog Novljanina.

slika

02.12.2019.

Ogranak Matice hrvatske u Novskoj

Predstavljena zbirka poezije TEK MOLITVU IMAM Kristine Semenjuk

U Galeriji POU Novska 2. prosinca održano je predstavljanje sedme zbirke poezije Novljanke Kristine Semenjuk Tek molitvu imam

slika

16.10.2019.

Ogranak Matice hrvatske u Daruvaru , Ogranak Matice hrvatske u Garešnici , Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici , Ogranak Matice hrvatske u Križevcima , Ogranak Matice hrvatske u Kutini , Ogranak Matice hrvatske u Lipovljanima , Ogranak Matice hrvatske u Novskoj , Ogranak Matice hrvatske u Petrinji , Ogranak Matice hrvatske u Sisku

Susret ogranaka Matice hrvatske iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije

U dvorani Hotela Kutina održan je 16. listopada susret ogranaka MH iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Sisačko-moslavačke županije. Susret je okupio 22 predstavnika iz devet Matičinih ogranaka (OMH u Daruvaru, OMH u Garešnici, OMH u Križevcima, OMH u Koprivnici, OMH u Kutini, OMH u Lipovljanima, OMH u Novskoj, OMH u Petrinji i OMH u Sisku). 

slika

15.10.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Novskoj

Simpozij o Luki Iliću Oriovčaninu

Luka Ilić Oriovčanin (Oriovac, 1817 – Novska, 1878) jedan je od prvaka hrvatskog narodnog preporoda u Slavoniji. Na slici Muževi ilirske dobe koja prikazuje sve istaknute ilirce 19. stoljeća Ilić je zajedno s 59 drugih osoba. Bio je svećenik, pjesnik, etnolog, numizmatičar, arheolog i povjesničar.

slika

04.04.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Novskoj

Otvorenje izložbe slika i skulptura Vjekoslava Pešuta

U Galeriji POU u Novskoj 4. travnja otvorena je treća samostalna izložba slika (fraktala) i skulptura (manji obelisci od lipova drveta s urezanim glagoljskim slovima) umirovljenoga novljanskog likovnog pedagoga Vjekoslava Pešuta, člana Ogranka MH u Novskoj. 

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva