Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu

Predsjednik
Ivan Vlahović

Potpredsjednik
Zrinka Jurčević

Tajnik
Marija Rašić

Trg Ante Starčevića 21
31540 Donji Miholjac
Hrvatska

Knjige

Duša puna Slavonije

Sandra Kopić

Duša puna Slavonije

0,00 kn (0,00 €)

Kolijevka života

Zdravko Živković

Kolijevka života

0,00 kn (0,00 €)

Prikaži sve knjige

Izvješća

slika

26.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu

Projekcija dokumentarnog filma i predstavljanje knjige s temom autizma

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja uz slogan NISMO NEVIDLJIVI. Ovaj slogan, koji je zajednički mnogim organizacijama u području autizma diljem cijele Europe, jasno ukazuje i na probleme i izazove s kojima se suočavaju autistične osobe u Republici Hrvatskoj. Zajedničkom organizacijom Udruge Spectrum i Ogranka Matice hrvatske u Donjem Miholjcu 26. travnja 2024. godine s početkom u 19 sati u prostorijama Srednje škole Donji Miholjac organizirana je projekcija dokumentarnog filma i predstavljanje knjige.

slika

20.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu

Predstavljena druga zbirka pjesama pučke pjesnikinje Sandre Kopić

Pučki pjesnici i njihovo stvaralaštvo uglavnom izrastaju iz seoskih i malogradskih sredina sa svrhom očuvanja tradicije svoga kraja. Druga pjesnička zbirka pučke pjesnikinje Sandre Kopić „Študiranja gospoje Šokice“ izašla je u nakladi Ogranka  Matice hrvatske u Donjem Miholjcu. Nakon prvog predstavljanja u Somboru na Međunarodnom okruglom stolu „O Šokcima je rič“, Sandrina je knjiga  predstavljena u dvorcu Mailath 20. travnja 2024. godine u organizaciji Ogranka.

slika

11.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu

Književni susret s hrvatskim piscem Mirom Gavranom

Zajedničkom organizacijom Gradske knjižnice i Ogranka Matice hrvatske u Donjem Miholjcu organiziran je književni susret s hrvatskim romanopiscem, dramatičarer, pjesnikom i predsjednikom Matice hrvatske Mirom Gavranom. Ispunjena Gradska knjižnica 11. travnja 2024. s početkom u 19 sati bila je mjesto književnih razgovora.

slika

22.03.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu

Predstavljanje Udruženja građana „Urbani Šokci“ iz Sombora

Velika dvorana dvorca Mailath u Donjem Miholjcu bila je mjesto toplog i emotivnog susreta "Urbanih Šokaca" iz Sombora i domaćina, Ogranka Matice hrvatske u Donjem Miholjcu, 22. ožujka s početkom u 19 sati.

slika

14.03.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu

Predavanje o prvim hrvatskim tiskanim knjigama i tiskarama

U Pastoralnom centru Ivana Vajde donjomiholjačke župe održano je zanimljivo predavanje o prvim hrvatskim knjigama i tiskarama. Predavanje je organizirao Ogranak Matice hrvatske u Donjem Miholjcu 14. ožujka 2024. godine u suradnji s asistenticom Mateom Sesar s Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Stossmayera u Osijeku.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva