Hrvatska revija 2, 2008.

Naslovnica

Kuvajtska priča

Dobroslav Arneri

Kuvajtska priča

Tematski blok otvara priča Dobroslava Arnerija, koji se 1991. zatekao u Kuvajtu u dramatičnim trenutcima kada su iračke snage okupirale zemlju. Autor danas živi u Rotterdamu i bavi se istim poslom kao i 1991. u Kuvajtu – održavanjem gama kamera. Popratne slike ...

Egipatski break

Ivan Salečić

Egipatski break

Autor je novinar i medijski konzultant iz Zagreba; trenutačno je kreativni direktor hrvatskog izdanja magazina Elle. Osim u Hrvatskoj tekstove je objavljivao u različitim medijima u Njemačkoj, Austriji, Srbiji i BiH.

KUKULJEVIĆEVO ARKEOLOGIČKO DJELOVANJE

Zoran Gregl

KUKULJEVIĆEVO ARKEOLOGIČKO DJELOVANJE

Arheolog Zoran Gregl priredio je prilog o jednom od prvih donatora današnjega zagrebačkog Arheološkog muzeja te prvom predsjedniku Hrvatskog arheološkog društva. Fotografije su snimili Miljenko Gregl i Igor Krajcar, a tehničku pomoć u pripremi priloga pružio je i Srećko Škrinjarić.

Zlatko Matijević

»Absolutismus in Kroatien« Iso Kršnjavi i Scotus Viator o Hrvatskoj u doba banovanja Pavla baruna Raucha

Povjesničar Zlatko Matijević, znanstveni savjetnik Hrvatskog instituta za povijest, redoviti je suradnik Hrvatske revije. Kao i prijašnji i njegov novi prilog odnosi se na ključno razdoblje modernizacije u Hrvatskoj (druga polovica 19. st. i početak 20. st.).

Hrvatska geologija

Tomislav Malvić

Hrvatska geologija

Tomislav Malvić savjetnik je u uredu direktora INA-Naftaplina te predavač na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Član je Odjela tehničke kulture MH.

Hrvatska revija 2, 2008.

2, 2008.

Klikni za povratak