Ogranak Matice hrvatske u Splitu

Predsjednik
Snježana Šetka

Potpredsjednik
Miro Radalj

Marmontova 1/II
21000 SPLIT
Hrvatska

Izvješća

slika

27.02.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Splitu

Pjesnikinja Marina Čapalija predstavila svoju zbirku pjesama

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Splitu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu 27. veljače 2024. održana je promocija zbirke pjesama „Terze rime” suvremene hrvatske pjesnikinje Marine Čapalije. Pred brojnom splitskom publikom knjigu je predstavio pjesnik i kritičar Siniša Vuković, a stihove je čitala pjesnikinja uz gitarističku pratnju Petra Čulića.

slika

05.10.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Splitu, Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu

Promocijom knjiga Željka Musića-Ćile u Splitu počeli 31. dani Matice hrvatske

Dobre vibracije razlijegale su se dvoranom kod Dominikanaca na Pazaru na predstavljanju knjiga „Ljudi koji bulje u vatru” i „Posljednja oaza slobodnih ljudi” autora Željka Musića Ćile, redatelja zaposlenog na Hrvatskoj televiziji u Zagrebu. Sva su mjesta bila popunjena, a neki su i stajali na nogama. Publika se smijala do suza slušajući o dogodovštinama iz autorova djetinjstva, a priče o tvrdim i mekim kolačima te zapaljena griva lava u splitskom Zološkom vrtu u prošlom stoljeću, tako su zaintrigirale publiku da je malo tko otišao bez knjige pod rukom.

slika

25.06.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Splitu

Predstavljena drama ODORA autora Ivice Šušića

U dvorani splitskog Dominikanskog samostana, 25. svibnja 2023. godine, predstavljena je drama Odora Ivice Šušića, objavljena u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Splitu.

slika

24.05.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Splitu

Predstavljena knjiga REPRESIJA OZNE I UDBE U CETINSKOJ KRAJINI (1944-1955) autora Stjepana Markovića

Ogranak Matice hrvatske u Splitu organizirao je 24. svibnja 2023. u svojim prostorijama predstavljanje knjige „Represija OZNE i UDBE u Cetinskoj krajini (1944. - 1955.)”, autora Stjepana Markovića, profesora povijesti u Srednjoj strukovnoj školi „Bana Josipa Jelačića” u Sinju.

slika

23.05.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Splitu

Predstavljen zbornik TOTALITARIZMI XX. STOLJEĆA I NJIHOVE POSLJEDICE ZA HRVATSKI NAROD

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Splitu i splitske podružnice Hrvatske matice iseljenika u Splitu je 23. svibnja 2023. godine predstavljen zbornik radova Osmog Hrvatskog žrtvoslovnog kongresa pod nazivom Totalitarizmi XX. Stoljeća i njihove posljedice za hrvatski narod. U  Nadbiskupskoj dvorani Splitsko makarske nadbiskupije, Zbornik su predstavili urednik knjige Ante Beljo koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva, te Roko Ivanda i don Josip Dukić mlađi, te Mladen Vuković koji je čitao ulomke iz svjedočanstva pok. Marka Palade.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva