Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj

Predsjednik
Marija Mihaliček

Trg bokeljske mornarice 351
85330 Kotor
Crna Gora

Knjige

OLUJNI KOMPAS

Željko Brguljan

OLUJNI KOMPAS

150,00 kn (19,91 €)

PRIČE SA PRČANJA

Željko Brguljan

PRIČE SA PRČANJA

150,00 kn (19,91 €)

Prošlost živi život

Tomislav Grgurević

Prošlost živi život

0,00 kn (0,00 €)

Bokeški ljetopis br. 4

Bokeški ljetopis br. 4

0,00 kn (0,00 €)

Prikaži sve knjige

Izvješća

slika

06.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj

Promocija pjesničko - likovne zbirke Olujni kompas u Zagrebu

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu 6. studenoga održana je promocija Olujnog  kompasa, autora Željka Brguljana. Ova pjesničko-likovna zbirka u izdanju OMH iz Boke kotorske nagrađena je srebrnom poveljom MH na Godišnjoj skupštini 2022. godine. Knjiga je proglašena i za jednu od 17 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga u 2021, uspješno je promovirana u ljeto 2022. u Kotoru, a nedavno predstavljanje u Zagrebu ponovno je izazvalo veliki interes kulturne javnosti. U promociji su sudjelovali dr. sc Ivana Mance, povijesničarka umjetnosti, pjesnikinja i novinarka iz Kotora, Dubravka Jovanović i autor.

slika

04.06.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj, Ogranak Matice hrvatske u Čitluku

ODRŽAN PETI MEĐUDRŽAVNI SUSRET HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI U BOKI KOTORSKOJ

U jednom od najljepših zaljeva svijeta, Boki Kotorskoj, održan je od 2. do 4. lipnja 2023. V. međudržavni susret hrvatske književnosti koji već tradicionalno organizira Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika. U jedinstvenom Zaljevu svetaca okupili su se renomirani članovi Društva hrvatskih književnika: Luko Paljetak, Marina Kljajo-Radić, Antun Lučić, Boris Njavro i Anita Martinac te pjesnici Hrvatske izvandomovinske lirike: Ivanka Sabolić, Mario Viscovich, Suzana Tkalčić, Ivan Gerić, Zoran Sova, Josip Lučić i Anđa Luburić

slika

04.04.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj

U Kotoru predstavljen prvi broj KOTORSKOG ZBORNIKA

Kotorski zbornik, časopis za promociju kulturne, povijesne i prirodne baštine Boke kotorske u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Boki kotorskoj, koji je tiskan financijskom potporom Središnjeg Državnog Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Matice hrvatske iz Zagreba, 4. travnja 2023. godine predstavljen je u koncertnoj dvorani crkve sv. Duha u Kotoru.

slika

01.02.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj

PREDSTAVLJEN KOTORSKI ZBORNIK

U izdanju Ogranaka Matice hrvatske u Boki kotorskoj izašao je KOTORSKI ZBORNIK, časopis za  promociju kulturne, povijesne i prirodne baštine Boke kotorske. U prvom broju za 2022. godinu obrađene su teme iz povijesti, kulturne povijesti, duhovnog i materijalnog kulturnog nasljeđa Boke kotorske, s naglaskom na teme koje svjedoče kulturni i vjerski identitet Hrvata iz Boke kotorske.

slika

21.12.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Boki kotorskoj, Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku

U Boki kotorskoj predstavljeno višestruko nagrađeno izdanje OMH u Dubrovniku

Ogranak MH u Boki kotorskoj 21. prosinca 2022. organizirao je u galerijskom prostoru Pomorskog muzeja predstavljanje knjige Mare Marić Otok na kojem cvjetaju limuni – vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu. Izdavači knjige su OMH u Dubrovniku i Sveučilište u Dubrovniku. 

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva