Ogranak Matice hrvatske u Sarajevu

Predsjednik
Stiepo Andrijić ♰

Vrazova 7
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Izvješća

slika

23.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Sarajevu

Dani Matice hrvatske u Sarajevu 2024 godine

Kulturna manifestacija Dani Matice hrvatske u Sarajevu održala se ovog proljeća u nešto skromnijem izdanju. Ipak, manifestacija je bila dovoljno značajna da na nju bude skrenuta dužna pažnja javnosti. Većina događanja bila je posvećena mladosti grada Sarajeva, učenicima osnovnih i srednjih škola. Jedina manifestacija koja nije bila vezana za mlade je bila promocija tiskanih izdanja Matice hrvatske.

slika

30.11.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Sarajevu

Objavljen novi broj časopisa OMH u Sarajevu HRVATSKA MISAO 1-2 za 2022. godinu

Matica hrvatska u Sarajevu objavila je novi broj časopisa "Hrvatska misao" (god. XXVI. br. 1-2, nova serija sv. 72.), koji se bavi Sarajevskom deklaracijom o hrvatskom jeziku.

slika

09.11.2019.

Ogranak Matice hrvatske u Sarajevu

DANI MATICE HRVATSKE U SARAJEVU

Već tradicionalno gotovo dva desetljeća u Sarajevu se tijekom listopada i prosinca održavaju Dani Matice hrvatske. Sarajevski je ogranak i pored velikih teškoća kroz koje je prolazio u zadnjem desetljeću uspješno organizirao brojne manifestacije tijekom svojih Dana. Veći dio manifestacija bio je usmjeren prema najmlađima, učenicima osnovnih i srednjih škola, ali nisu zaboravljeni ni najstariji, pa je tako bilo i ove godine. Ove je godine manifestacija bila u znaku jubileja – 140. godina Matice hrvatske u Sarajevu.

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva