Ogranak Matice hrvatske u Opatiji

Predsjednik
Želimir Cvitanić

Potpredsjednik
Roberto Žigulić

Tajnik
Matteo Zausnig

Dr. Matka Laginje 11
51410 Opatija
Hrvatska

Izvješća

slika

27.02.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Opatiji

GLAGOLJSKI PRAVNI SPOMENICI KVARNERA

U Opatiji je 27. veljače 2023. godine u OMH Opatija u suradnji s Družbom „Braća hrvatskog zmaja“ Riječko bakarski stol, održano predavanje "Glagoljski pravni spomenici Kvarnera". Predavač je bio prof. dr. sc. Željko Bartulović, redoviti profesor u trajnom zvanju s Pravnog fakulteta u Rijeci.

slika

31.01.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Opatiji

održano predavanje DANI KADA JE RAT KUCAO NA VRATA OPATIJE Roberta Žigulića

31. siječnja 2023. godine, OMH Opatija je bio organizirao javno predavanje pod naslovom: Dani kada je rat kucao na vrata Opatije. Autor i predavač, prof. dr. sc. Roberto Žigulić iz Ike, je predavanje bio zamislio kao kolaž lokalnih događaja iz 1991. godine, u kojima su sudionicima bili građani Opatije i ostatka Liburnije.

slika

09.11.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Opatiji

Predavanja povodom ukinuća hrvatske valute kune

Sedmoga rujna u Lovranu i 9. studenoga u Opatiji održana su predavanja u povodu ukinuća hrvatske valute kune s istekom godine. U Lovranu je naslov predavanja bio Hrvatski novac – doviđenja kuno, na kojem je obrađen povijesni okvir hrvatskoga novčarstva. Prilikom predavanja ilustrirani su primjerci novca kovani od strane Hrvata od srednjega vijeka do danas. Autor predavanja bio je Julijan Dobrinić, počasni član Hrvatskoga numizmatičkog društva i član Predsjedništva OMH u Opatiji.

slika

26.05.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Opatiji

Večer duhovne poezije MIROSLAVA RADIĆA

Program je vodio Želimir Cvitanić, predsjednik OMH u Opatiji.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva