Ogranak Matice hrvatske u Županji

Predsjednik
Želimir Janjić

Potpredsjednik
Dubravko Tkalac

Tajnik
Ana Čolić-Mikić

Ilirskog preporoda 46
32270 ŽUPANJA
Hrvatska

Izvješća

slika

22.05.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Županji

Zavičajno pjesništvo u Županji

Ogranak Matice hrvatske u Županji priredio je promociju knjige pjesama Franje Pavličića Nad lomačom poezije. Program je započeo Želimir Janjić, predsjednik OMH u Županji posebnim pozdravom zamjeniku gradonačelnika Županje, Petru Buljeviću, te Željku Vukiću iz OMH u Orašju.

slika

20.09.2023.

Hrvatska matica iseljenika , Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima , Ogranak Matice hrvatske u Županji

Intimni pogled u iskustva hrvatskih iseljenica

U Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji 20. rujna , u organizaciji vukovarske podružnice Hrvatske Matice iseljenika, OMH u Županji i OMH u Vinkovcima, predstavljen je roman Kuma Katarine Pejaković, hrvatske književnice iz Kanade. Roman je izdan u nakladi OMH u Vinkovcima i na svojih 259 stranica govori o sudbini iseljenika, o svemu što jedan iseljenik proživljava probijajući se kroz život u stranom svijetu dokazujući sebe.

slika

17.12.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Županji

Izložba starih zapisa Matice hrvatske u Županji

U Županji je 17. prosinca 2022. godine otvorena izložba starih zapisa o radu Ogranka Matice hrvatske nakon čega je prikazan kratki film o 180 godina rada i djelovanja Matice hrvatske, snimljen u povodu ove značajne obljetnice. Izložba je otvorena u Ulici Ilirskog preporoda.

slika

01.07.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Županji

Knjige odlikašima Tehničke škole Županja

Nakon što je nagradio odlikaše Gimnazije Županja, Ogranak Matice hrvatske Županja u Tehničkoj školi Županja na svečanoj podjeli svjedodžbi darivao je knjigama i odlikaše ove gradske srednje škole. 

slika

24.06.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Županji

Tribina o uvođenju eura pod vodstvom Damira Zorića u Županji

Dana 24. lipnja u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Županji održana je tribina s glavnim gostom Damirom Zorićem u kojoj se raspravljalo o uvođenju eura u Hrvatskoj.

slika

10.06.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Županji

Matica hrvatska i Ogranak Matice hrvatske u Županji nagradili odlikaše

U Gimnaziji Županja danas su maturantima uručene svjedodžbe o završetku obrazovanja, a odlikašima je Ogranak Matice hrvatske Županja darovao posebne knjige, nadajući se da će kultura čitanja biti nastavljena i tijekom fakultetskog obrazovanja. 

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva