Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu

Predsjednik
Ernest Fišer

Augusta Cesarca 1
42000 VARAŽDIN
Hrvatska

Izvješća

slika

27.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu

Dodjela književnih nagrada - Laureati Josip Čekolj i Aleksandar Horvat

U Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ u Varaždinu tijekom Mjeseca hrvatske knjige 2023. upriličene su dvije svečane književne tribine, na kojima su novim laureatima dodijeljene tradicionalne književne nagrade „Zvonko Milković“ i „Katarina Patačić“. Tako je, prema odlukama tročlanih stručnih povjerenstava, pjesničku nagradu „Zvonko Milković“ (za najbolju knjigu pjesama s intimističkom i/ili zavičajnom tematikom) osvojio već nagrađivani mlađi pjesnik Josip Čekolj (rođ. 1999. u Zaboku) za pjesničku zbirku Dječak pred žetvu, a književnu nagradu „Katarina Patačić“ (za najbolju kajkavsku knjigu objavljenu 2022.) dobio je književnik i publicist Aleksandar Horvat iz Ludbrega, za svoju zbirku kajkavskih novinskih kolumni i pjesama s naslovom Meni je v Ludbregu lepo.

slika

15.10.2021.

Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu

DODJELA PJESNIČKE NAGRADE ZVONKO MILKOVIĆ

Ugledni hrvatski pjesnik Krešimir Bagić dobitnik je ovogodišnje pjesničke nagrade Zvonko Milković za najbolju izvornu knjigu pjesama s izrazito intimističkom i/ili zavičajnom tematikom. Dodjela ugledne književne nagrade priređena je u novim prostorima varaždinske knjižnice na Franjevačkom trgu 15. listopada, a kako su istaknuli utemeljitelji nagrade, zanimljivo je da je broj prijavljenih zbirki ove godine – 31, koliko ih je bilo i prve godine.

slika

04.12.2019.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu , Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu , Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici , Ogranak Matice hrvatske u Varaždinskim Toplicama , Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu , Ogranak Matice hrvatske u Zaboku

Susret ogranaka Matice hrvatske iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije

Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici 4. prosinca ugostio je ogranke iz triju županija: Krapinsko-zagorske, u kojoj uz OMH u Mariji Bistrici djeluju i OMH u Klanjcu te OMH u Zaboku, Međimurske, u kojoj djeluje OMH u Čakovcu, te Varaždinske, u kojoj djeluju OMH u Varaždinu i OMH u Varaždinskim Toplicama, a kao gost sudjelovao je i predsjednik OMH u Zaprešiću Mirko Ivanjek.

slika

20.10.2016.

Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu

Dodjela KNJIŽEVNE NAGRADE KATARINA PATAČIĆ

Nagrada je dodijeljena Sanji Damjan za zbirku poezije "Podfutrani mesec".

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva