Ogranak Matice hrvatske u Slatini

Predsjednik
Zorica Varga, e-mail: varga.zorica52@gmail.com

Ante Kovačića 1
33520 SLATINA
Hrvatska

Knjige

Župe i župne crkve slatinskoga dekanata

Petar Žarković

Župe i župne crkve ...

0,00 kn (0,00 €)

Priča o NK "Slatina"

Oliver Jukić

Priča o NK "Slatina"

0,00 kn (0,00 €)

Prikaži sve knjige

Izvješća

slika

09.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Slatini

Predstavljanje knjiga "Krivnje i oprosti" autorice Katarine Pahljine

U okviru književne manifestacije „Dani Mirka Jirsaka“, u Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i Ogranak Matice hrvatske u Slatini organizirali su 9. studenoga 2023. predstavljanje posljednje knjige Katarine Pahljine "Krivnje i oprosti".

slika

09.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Slatini

Gradskoj knjižnici u Slatini Žmegačevo ime

Predsjedništvo Ogranka Matice hrvatske u Slatini odlučilo je na posljednjoj sjednici 6. studenoga 2023. Gradskom vijeću Slatine predložiti Gradsku knjižnicu i čitaonicu u Slatini nazvati imenom počasnoga građanina Viktora Žmegača.

slika

06.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Slatini

Rezultati nagradnog natječaja ”Mirko Jirsak” Ogranka Matice hrvatske u Slatini

U sklopu manifestacije „Dani Mirka Jirsaka“ u spomen na književnika, pjesnika slavonske ravnice, pedagoga, novinara i slatinskog zavičajnika, Ogranak Matice hrvatske u Slatini raspisao je u srpnju  natječaj za najbolju kratku socijalnu priču. Uvjeti natječaja bili su: priča tematski mora biti vezana za Slavoniju, njezine ljude, događaje i kulturnu baštinu, napisana na hrvatskom jeziku, a mogu sudjelovati autori/ce iz RH i inozemstva; tekst priče ne smije biti duži od 5 kartica niti objavljen u tisku ili na internetu prije natječaja; rok za slanje radova bio je 1. listopada 2023.

slika

28.10.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Slatini

Zlatna povelja Ogranku Matice hrvatske za zbornik “Mirko Jirsak i Slatina”

Glavna skupština Matice hrvatske održana je u subotu, 28. listopada, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Kao i svake godine, MH nagradila je zlatnim i srebrnim poveljama najuspješnija izdanja objavljena u ograncima diljem domovine i inozemstva.

slika

12.10.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Slatini

Dani Milka Kelemena Okrugli stol OMH u Slatini

U okviru 29. međunarodnoga glazbenog festivala Dani Milka Kelemena Ogranak Matice hrvatske u Slatini organizirao je 12. listopada okrugli stol o temi "Milko Kelemen i glazbeno kazalište". U atraktivnom prostoru Zavičajnog muzeja o skladatelju Kelemenu i njegovim ostvarenim i neostvarenim aspiracijama da na kazališnu scenu postavi neka svoja glazbena djela govorila je istaknuta muzikologinja i glazbena kritičarka doktorica znanosti Zdenka Weber, a moderatorica programa bila je doktorica znanosti Mirna Sabljar.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva