Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu

Predsjednik
Hrvoje Magdić

Potpredsjednik
Višnja Lipošćak

Potpredsjednik
Ivana Blašković

Ivana Mažuranića 6 P. P. 76
47300 OGULIN
Hrvatska

Izvješća

slika

18.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu

Novo izdanje „Priča iz davnine“

Ivana Brlić-Mažuranić rođena je prije 150 godina u Ogulinu. Povodom ove okrugle obljetnice tijekom cijele godine u Ogulinu se odvija mnogo zanimljivih događanja i aktivnosti. Ogranak Matice hrvatske iz Ogulina uključio se u obilježavanje rođendana Ivane Brlić-Mažuranić predstavljanjem novog izdanja „Priča iz davnine“. 

slika

08.03.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu

Koncert klasične glazbe Domagoja Vukovića

Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu organizirao je koncert klasične glazbe Domagoja Vukovića. Koncert se održao u prostoru Zavičajnog muzeja u Ogulinu, a na početku su se posjetiteljima kratko obratili predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Ogulinu prof. Hrvoje Magdić i ravnateljica Zavičajnog muzeja Ana Krznarić. 

slika

20.04.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu

Gostovanje predsjednika Matice hrvatske Mire Gavrana u Ogulinu

Predsjednik Matice hrvatske gospodin Miro Gavran posjetio je u četvrtak 20. travnja Ogulin.  Susreo se s članovima Ogranka Matice hrvatske u Ogulinu i upoznao s njihovim radom.

slika

15.12.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu

Tiskan kalendar Ogranka Matice hrvatske u Ogulinu za 2023. godinu

Već više od 25 godina Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu njeguje tradiciju tiskanja kalendara za iduću godinu. Zanimljivost kalendara je što se iz godine u godinu mijenjaju teme isključivo vezane uz Ogulin i ogulinski kraj, njegove prirodne ljepote, povijesnu i kulturnu baštinu, usmenu predaju, običaje te je na taj način tradicionalni kalendar postao i svojevrsni spomenar i zapis vremena o jednom gradu i svake godine kalendar nudi jedan novi pogled na svoj grad. 

slika

08.12.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu

Nastavak ciklusa „Poniranja“ OMH u Ogulinu

Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu prošle je godine pokrenuo ciklus „Poniranja“. Ideja ciklusa je ugostiti i predstaviti poznate hrvatske književnike, njihova razmišljanja, poglede na umjetnost i brojne druge teme te se odmaknuti od tradicionalnog predstavljanja knjiga i približiti se predstavljanju autora. 

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva