Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški

Predsjednik
Vjekoslava Bagarić

Trg kralja Tomislava 5, P.P. 10
35400 NOVA GRADIŠKA
Hrvatska

E-mail: vbagaric@net.hr

Izvješća

slika

19.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški

Ploviti s kapetanom duge plovidbe Josipom Karakašićem

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški 19. travnja 2024. u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi  Nova Gradiška održan je susret s gostom predavačem Josipom Karakašićem, kapetanom duge plovidbe na stranoj kompaniji, na temu: Pomorsko zanimanje –kako sam postao kapetan duge plovidbe.

slika

11.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški

GOSPODARENJE HRVATSKIM ŠUMAMA

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški  11.travnja sati u prostoru Turističke zajednice Grada Nova Gradiška održano je predavanje Gospodarenje hrvatskim šumama i utjecaj šuma na klimu, o čemu je govorio dipl. ing šumarstva i tajnik Hrvatskoga šumarskog društva Oliver Vlainić, rođen u Novoj Gradiški gdje je završio osnovnu i srednju školu. 

slika

26.03.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški

Letjeti s vojnom pilotkinjom Antonijom Trupinić

Na poziv predsjednice Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški Vjekoslave Bagarić, a u suorganizaciji s Gimnazijom Nova Gradiška, 26. ožujka 2024. održan je susret s vojnom pilotkinjom Antonijom Trupinić,  magistrom inženjerkom aeronautike, bojnicom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i bivšom maturanticom Gimnazije koja je za učenike maturante i zainteresirano građanstvo održala predavanje na temu: "Nestereotipni izbor zanimanja na osobnom putu i primjeru".

slika

20.03.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški

OMH u Novoj Gradiški održao poetsko sjećanje na Nikolu Šopa

U bolničkoj kapeli Specijalne bolnice za psihijatriju i palijativnu skrb „Sveti Rafael“ Strmac, nedaleko od Nove Gradiške, Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški 20. ožujka je za pacijente bolnice održao poetsko sjećanje na 120. obljetnicu rođenja Nikole Šopa.

slika

13.03.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Novoj Gradiški

Hrvatski jezik u javnoj komunikaciji

U Gimnaziji Nova Gradiška 13. ožujka obilježen je Dan hrvatskoga jezika za gimnazijalce u organizaciji OMH i Gimnazije.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva