Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Predsjednik
Mili Novak

Potpredsjednik
Mladen Domazet

Tajnik
Tatjana Bojanić

Majurina 46
21215 KAŠTEL LUKŠIĆ
Hrvatska

Izvješća

slika

07.06.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Radionica interpretativnog čitanja za odrasle i umirovljenike

Još jedno druženje u okviru programa književne manifestacije Đardin čitanja održalo se danas u ambijentalnom dvorcu Rušinac radionicom interpretativnog čitanja za odrasle i umirovljenike. Đardin čitanja je književna manifestacija za poticanje čitanja koju organizira Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima u suradnji s kaštelanskim školama.

slika

03.06.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Revija čitanja u sklopu Đardina čitanja

U prepunoj dvorani dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću održana je Revija čitanja, koja je dio programa Đardina čitanja. Sudionici Revije čitanja su odabrani čitači iz svih kaštelanskih škola prema prijedlogu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva.

slika

28.03.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Predstavljena knjiga Priručnik za hrvatsku politiku autora Matka Marušića

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Kaštelima i Hrvatske udruge Benedikt, književnik i profesor emeritus Matko Marušić u Kaštel Lukšiću predstavio je svoju novu knjigu Priručnik za hrvatsku politiku. Kao znanstveniku, Marušiću je cilj bio otkriti i zapisati istinu.

slika

01.06.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Revija čitanja u Kaštelima

Revija čitanja, dio književnog programa manifestacije u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Kaštelima sa svrhom poticanja čitanja održana je 1. lipnja u vrtu dvorca Rušinac u Kaštel Lukšiću.

slika

12.05.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Otvoren ovogodišnji Đardin čitanja u Kaštelima

Književna manifestacija Đardin čitanja ugostit će poznate hrvatske književnike i glumce

slika

24.09.2022.

Matica hrvatska , Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu , Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima , Ogranak Matice hrvatske u Ozlju , Ogranak Matice hrvatske u Požegi , Ogranak Matice hrvatske u Splitu , Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici , Ogranak Matice hrvatske u Virovitici , Ogranak Matice hrvatske u Zaboku , Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću

U Ozlju održan dvodnevni skup "Brendiranje zavičajne i lokalne baštine u djelatnosti ogranaka Matice hrvatske"

Na dvodnevnom skupu u Ozlju 23. i 24. rujna 2022. okupilo se devet ogranaka Matice hrvatske koji su predstavljali aktivnosti i razmjenjivali iskustvo u organizaciji Matice hrvatske i domaćina, Matičina ogranka u Ozlju uz potporu Grada Ozlja.

slika

07.06.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

U druženju s glumcima završen ovogodišnji ĐARDIN ČITANJA

U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela i ogranka Matice hrvatske Kaštela, a u sklopu projekta Kreativno proljeće, protekla tri tjedna u Kaštelima se kroz osam programa održavala manifestacija Đardin čitanja u kojoj su sudjelovali učenici i mentori kaštelanskih osnovnih škola i srednjoškolci te su dvije večeri organizirane uz književnika i glumce. Riječ je o projektu koji potiče čitanje kod djece i mladih, a u završnoj večeri koja je sinoć održana na plaži Gojača u Sućurcu, djeca su imala priliku naučiti o vježbama disanja, odnosno kako koristiti svoj govorni „aparat“.

slika

05.06.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Gostovanje Mladene i Mire Gavrana u sklopu ĐARDINA ČITANJA

U subotu, 4. lipnja, održan je Đardin čitanja s piscem Mirom Gavranom i glumicom Mladenom Gavran u sklopu Đardina čitanja, književne manifestacije za poticanje čitanja u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Kaštela i Gradske knjižnice Kaštela u suradnji s kaštelanskim školama.

slika

12.05.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

PREDSTAVLJANJE PROGRAMA ĐARDINA ČITANJA

12. svibnja je u kaštelu Rušinac u Kaštel Lukšiću predstavljen program ovogodišnjeg Đardina čitanja.

slika

19.04.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Predstavljena manifestacija KREATIVNO PROLJEĆE u Kaštelima

OMH Kaštela organizira Đardin čitanja, književnu manifestaciju za poticanje čitanja kod djece i mladih

slika

15.11.2017.

Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima

Predstavljena knjiga Marine Novak VUKOVAR

U organizaciji OMH u Kaštelima 15. studenoga u Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću predstavljena je nova knjiga Vukovar učiteljice i spisateljice Marine Novak. 

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva