Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu

Predsjednik
Hrvoje Butigan

RUE PAUL LAUTERS 1
1000 BRUXELLES
Belgija

Izvješća

slika

28.01.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu

10. obljetnica Feste svetoga Vlaha u Briselu i konferencija o velikanu hrvatske znanosti

U centru Europske Unije, Briselu, ispred katedrale sv. Mihaela i Gudule 28. siječnja imala se čuti hrvatska himna na otvaranju okrugle 10. obljetnice Feste svetoga Vlaha, inačice dubrovačke Feste, koju je UNESCO uvrstio u nematerijalnu svjetsku baštinu.

slika

06.02.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu

Festa Sv. Vlaha u Bruxellesu 2023

Pod geslom "Svi povijesni gradovi imaju svog Parca, samo Sveti Vlaho ima svoj Grad" i ove godine ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu u suradnji s Dubrovačko–neretvanskom županijom i Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji organizirali su proslavu Feste svetog Vlaha u Bruxellesu. Na Festi su sudjelovali Veleposlanik RH u Kraljevini Belgiji Joško Paro, stalna predstavnica RH pri EU Irena Andrassy, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima te mnogi drugi diplomati i predstavnici EU institucija i regija.

slika

26.01.2020.

Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu

U Bruxellesu otvorena Festa svetog Vlaha

U Bruxellesu je u nedjelju 26. sijećnja 2020. već tradicionalno, sedmu godinu za redom, održana svečana proslava otvaranja Feste svetog Vlaha u Bruxellesu. Organizatori proslave su ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu, Predstavnički ured Dubrovačko–neretvanske županije te Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice.

slika

25.01.2019.

Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu

Festa sv. Vlaha u Bruxellesu 2019.

27.03.2017.

Ogranak Matice hrvatske u Bruxellesu

Posjet glavnog tajnika Matice hrvatske Ogranku Matice hrvatske u Bruxellesu

Glavni tajnik MH Zorislav Lukić u sklopu službenog putovanja u Bruxelles od 27. veljače do 3. ožujka održao je predavanje o 175. obljetnici Matice hrvatske u punoj dvorani tamošnjega Veleposlantva RH, gdje je domaćin bio veleposlanik RH u Belgiji i Luksemburgu Mario Nobilo. 

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva