Novosti

Četvrtak, 16. lipnja 2016.

GLAVNA SKUPŠTINA MATICE HRVATSKE, Sinj, 18. lipnja 2016.

Glavna skupština Matice hrvatske održat će se u Sinju u subotu 18. lipnja u 11 sati. Riječ je o izvještajnoj skupštini na kojoj će biti predstavljeni rezultati rada Matičine Središnjice i ogranaka diljem zemlje i inozemstva u posljednje dvije godine.

Izvještaje o radu pred 135 zastupnika Matice hrvatske predstavit će Matičin glavni tajnik Zorislav Lukić, a na Skupštini će biti dodijeljene i povelje najboljim knjigama ogranaka Matice hrvatske. Prigodni govor održat će predsjednik Matice hrvatske akademik Stjepan Damjanović, a Matičin potpredsjednik Damir Barbarić izlagat će o temi Matica hrvatska u europskom obzoru.

Od 2004. glavne skupštine Matice hrvatske održavaju se u mjestima izvan Zagreba gdje djeluju Matičini ogranci, a nakon Splita, Varaždina, Poreča, Čitluka i Osijeka ovogodišnju Skupštinu ugostit će grad alkara. Ususret Skupštini za novi broj Matičina Vijenca intervjue su dali predsjednik Matice hrvatske akademik Stjepan Damjanović, koji se posebno osvrće na aktualni problem nacionalizacije Matičine palače u Zagrebu, i predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Sinju fra Mirko Marić. Razgovori su objavljeni u tiskanom i internetskom izdanju novoga broja Vijenca:

Stjepan Damjanović: U društvu vlada prezir prema pravdi, razgovarao Luka Šeput, Vijenac br. 581 od 9. lipnja 2016.

http://www.matica.hr/vijenac/581/U%20dru%C5%A1tvu%20vlada%20prezir%20prema%20pravdi/

Mirko Marić: Matica je sinjsko kulturno vrelo, razgovarao Goran Galić, Vijenac br. 581 od 9. lipnja 2016.

http://www.matica.hr/vijenac/581/Matica%20je%20sinjsko%20kulturno%20vrilo/

Pregled

datum