Knjige

Nives Opačić

Iza riječi

Prtinom i cijelcem. Treće izdanje


Knjiga u kojoj se u devedesetak pričica pričaju priče o riječima i oko njih onakva je kakva joj je i autorica - zaokružena i bez dlake na jeziku, duhovita i angažirana, prožeta životnim iskustvom - djetinjom radoznalošću, izrazito sociolingvistički orijentirana i etimološki osviještena, stručno 'potkovana' i ljudski dosljedna.
Anita Peti-Stantić, www.hrvatskiplus.org

Neposredno, pitko i duhovito štivo, a sve to ponajprije zahvaljujući magiji pripovjedanja - o svakoj riječi Nives Opačić priča tisuću i jednu priču.
Živana Morić, Vjesnik


Nakon dva rasprodana knjižna izdanja majstorski napisanih kolumni o porijeklu, značenju, stručnoj i kućnoj uporabi poznatih ili manje poznatih, svakodnevnih ili zaboravljenih riječi, Matica hrvatska objavljuje i treće izdanje jezikoslovnoga hita Nives Opačić. U odnosu na prethodna dva izdanja knjige Iza riječi, treće je izdanje dopunjeno kazalom pojmova.

Biblioteka Posebna izdanja, glavna urednica Romana Horvat, izvršni urednik Luka Vukušić. - Tekstovi izvorno objavljeni u "Vijencu" od srpnja 1999. do prosinca 2003. (br. 139-256/257). Prva dva rasprodana izdanja objavljena su u Biblioteci Vijenac.


Autori

Nives Opačić

Nives Opačić

Jezikoslovka Nives Opačić, "neumorna jezična savjetodavka" i "lingvistički Kombol našega vremena", rođena je 1944. u Vukovaru...

Iza riječi

PDF-ovi

Klikni za povratak