Knjige

Lelja Dobronić

Antun Dobronić


Lelja Dobronić (1920-2006), istaknuta hrvatska povjesničarka umjetnosti, napisala je bogato dokumentiranu kroniku života vlastita oca, hrvatskoga skladatelja Antuna Dobronića (1878-1955). S obzirom na to da je glazbeni laik, Lelja Dobronić ne ulazi u vrednovanje očeva rada, nego je usredotočena na rekonstrukciju očeva života i prikupljanje pouzdanih podataka o njegovu skladanju te izvedbama i recepciji njegovih djela.

Glazbena knjižnica Matice hrvatske, knj. 5, glavna urednica Jelena Hekman, urednik Nedjeljko Fabrio. - Portret Antuna Dobronića, preslike dokumentarne i notne građe, imensko kazalo, bibliografske bilješke uz tekst.


Autori

Lelja Dobronić

Lelja Dobronić

Povjesničarka umjetnosti Lelja Dobronić (Zagreb, 1920-2006), ponajbolja poznavateljica zagrebačke povijesti i umjetničke baštine, diplomirala je povijest umjetnosti i kulturu s klasičnom arheologijom, te nacionalnu i opću povijest. Bila je kustosica i znanstvena suradnica u nizu uglednih galerija te direktorica Povijesnog muzeja Hrvatske. Uz povijesno-umjetnički rad, bavila se i muzeologijom te zaštitom spomeničke baštine.

Antun Dobronić

Klikni za povratak