Knjige

Ljerka Schiffler

Tragovi


Stihovi povjesničarke filozofije i prevoditeljice Ljerke Schiffler (Zagreb, 1941) poznati su tek rijetkim ljubiteljima poezije, a s obzirom na učestalost objavljivanja njezinih ranijih pjesničkih zbirki (1965., 1985., 2006), tomu se ne treba ni čuditi. Matičina zbirka stihova Ljerke Schiffler sakuplja u sebi ranija autoričina iskustva oplemenjena odavanjem počasti duhovnoj i materijalnoj tradiciji i baštini. Motivsko-ikonografski organizirani u zaokružene cikluse, stihovi Ljerke Schiffler pod navalom asocijacija i aluzija djelomice proročki i apokaliptično progovaraju o egzistencijalnoj muci i upornom traženju uporišta u kojekakvim tragovima.


Knjiga Kost i gozba predstavljat će hrvatsku knjigu na izložbama najljepše oblikovanih svjetskih knjiga u Frankfurtu i Leipzigu.

Biblioteka Podzvizd, knj. 1, glavna urednica Romana Horvat, urednik biblioteke Tonko Maroević, likovno oblikovanje Marcel Bačić. - Pogovor Tonka Maroevića, bilješka o autorici


Autori

Ljerka Schiffler

Ljerka Schiffler

Povjesničarka filozofije, književnica i prevoditeljica Ljerka Schiffler (Zagreb, 1941-2016). Radila je u Zagrebu kao znanstvena savjetnica u Institutu za filozofiju te redovita profesorica na Filozofskome fakultetu. 

Tragovi

PDF-ovi

Klikni za povratak