Knjige

Stijepo Mijović Kočan

101 zvonin

Više od pola stoljeća Stijepo Mijović Kočan neprekidno daje svoj značajan doprinos hrvatskoj kulturi kao jedan od njezinih najraznovrsnijih, ali i najdosljednijih stvaratelja.

U novoj zbirci 101 zvonin Kočan je ispisao posvetu književnoj tradiciji u pjesničkom ciklusu od 101 soneta, razdijelivši ga u nekoliko manjih tematskih ciklusa. I ovom je knjigom ovaj plodni hrvatski pjesnik potvrdio status jednoga od najvećih domaćih majstora jezika i stiha.

„Tematski su Kočanovi soneti posvećeni društvenim prilikama i neprilikama, ljudskim manama i nedostacima, ali su i autoreferencijalni te posvećeni i Kočanovu stvaralaštvu, kao i njemu samome. Bilo bi iznevjeravanje tradicije kada dio soneta ne bi bio posvećen i ljubavi. U tim sonetima Kočan je gotovo neočekivano suvremen, mlad i autentičan. I dokazuje da tradicionalno sve to može biti.“ (Iz pogovora Ludwiga Bauera.)

Biblioteka Podzvid, knj. 25, glavni urednik Luka Šeput, izvršni urednik Luka Vukušić, pogovor Ludwig Bauer, likovno oblikovanje Marcel Bačić, grafički urednik Pavao Damjanović, tisak Sveučilišna tiskara d.o.o. (Zagreb).


Autori

Stijepo Mijović Kočan

Stijepo Mijović Kočan

Pjesnik, putopisac, scenarist i filmski redatelj (Đurinići u Konavlima, 1940), autor bogata književnog opusa otisnutog u tridesetak knjiga

101 zvonin

PDF-ovi

Klikni za povratak