Vijenac 760

Matica hrvatska

PETRINJA – ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

Projekt za bolju Petrinju

Ogranak MH u Petrinji 29. ožujka organizirao je završnu konferenciju projekta Za bolju Petrinju financirana sredstvima Europske Unije iz Europskoga socijalnog fonda.

Konferencija je organizirana u mjestu Taborište pokraj Petrinje u korablji Tišinić, a nazočno je bilo 25 sudionika. Okupljenima se obratio predsjednik Ogranka MH u Petrinji Vladimir Krpan.


Predstavljanje rezultata rada

Istaknuo je da je to prvi EU-projekt koji je provodio Ogranak MH u Petrinji. Vrijedno je to iskustvo za buduće projekte koje će Ogranak provoditi. Cilj projekta bio je educirati i organizirati stanovnike grada Petrinje i lokalne zajednice unutar Sisačko-moslavačke županije o postupanju prilikom kriznih situacija. U sklopu toga provedene su aktivnosti savjetovanja s psihologom, edukacije o zdravlju, predavanja o volontiranju, edukacije o menadžmentu volonterstva, edukacije o radu na daljinu.

Kao sinteza spomenutih edukacija i predavanja nastala su dva digitalizirana priručnika. Jedan priručnik za postupanje u slučaju potresa, a drugi za postupanje u pandemiji koronavirusa. Uz navedeno, odrađena je i aktivnost prikupljanja dokumentacije za građevine oštećene u potresu za potrebe izrade elaborata za obnovu uništene kulturne baštine u Petrinji i okolnim mjestima. Prikupljena je dokumentacija za šezdeset građevina u Petrinji i okolnim mjestima, a na osnovi spomenute dokumentacije izrađen je elaborat. Kako bi se prikazali svi rezultati projekta, napravljena je knjižica Za bolju Petrinju. Tako se na 32 stranice ove knjižice opisuju sve aktivnosti i rezultati projekta, popraćeni ilustracijama i fotografijama. (Ivan Latinčić)

Vijenac 760

760 - 20. travnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak