Vijenac 760

Matica hrvatska

JELENJE  – OTVARANJE IZLOŽBE

Predjeli u kojima vibrira stvarnost

Ivoslav Ban

U Domu Dražice 1. travnja u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Jelenju u sklopu manifestacije Šimčevi dan otvorena je izložba slika Domagoja Barića iz Kostrene. Šimčevi dani trodnevna su kulturno-umjetnička manifestacija, koja po šesti put budi uspomene na Josipa Šimca. Na taj način OMH u Jelenju daje počast svojem inicijatoru i za grobnički prostor važnu kulturnom djelatniku.


Jedan od radova Domagoja Barića

Brojnoj publici su o desetljeću djelovanja Ogranka govorili Dolores Lukanić i Ivoslav Ban, a o lijepim slikama mladog autora govorila je povjesničarka umjetnosti Jasna Rodin, koja je napomenula da krajolici čine konstantu njegova rada. Ti zračni predjeli u kojima vibrira stvarnost, a boja se prostire livadama i rijekama, pomno odabranim motivima prirode u kojima se tek u naznakama naslućuje djelovanje čovjeka.

Domagoj Barić rođen je 19. lipnja 1988. u Rijeci, gdje je završio Školu za primijenjenu umjetnost. Školovanje je nastavio na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo. Diplomirao je 2012, u klasi prof. Zoltana Novaka. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Rijeci je od 2014. do 2016. radio kao vanjski suradnik. Član je HDLU Rijeka, a dosad je sudjelovao u nizu skupnih i samostalnih izložbi.

Vijenac 760

760 - 20. travnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak