Vijenac 238

Mm

Kultura na internetu: www.corner.hr/film

Vrijeme je stalo

Film Corner, filmski e-magazin

Kultura na internetu: www.corner.hr/film

Vrijeme je stalo

Film Corner, filmski e-magazin

Kako može izgledati hrvatski e-magazin posvećen filmu? Nakon pregledavanja Film Cornera, odgovor glasi — dobro, s mogućnošću da, nakon ispravljanja nekih uistinu iznenađujućih nedostataka, postane još bolji.

Naslovnica donosi mnoštvo aktualnih vijesti iz svijeta filma (začinjenih ponekim tračem), te mnogobrojne linkove koji nas vode prema ostalim sadržajima. Glavni izbornik smješten u lijevom stupcu nije osobito uočljiv, a jest uočljivo da se treba malo potruditi kako bismo pronašli važan podatak kao što je raspored kinopredstava (klik na opciju opširnije u kratkoj zabilješci Preporučena događanja smještenoj na sredini lijevog stupca, potom izbor grada i tu smo — ništa lakše, zar ne?). No vratimo se glavnom izborniku. Press room predstavlja filmove s distributerske strane dajući informacije o sadržaju, glumačko-tehničkoj ekipi, produkciji i slično. Iduća opcija izbornika neizbježni je (i vrlo nepouzdani) procjenitelj vrijednosti filma — Box Offi$ (samo američki). Slijede recenzije na koje se odnose i neki od najozbiljnijih prigovora koje možemo uputiti autorima stranice. Za razliku od kinorecenzija koje se redovitije nadopunjavaju svježim naslovima, vrijeme u ostalim rubrikama recenzija (video, DVD i crtići) kao da je stalo još prošle godine. Rubrike zanimljivosti, link-o-rama, portreti i razgovori također nisu dugo nadopunjavane, a ista napomena odnosi se na link Pula ’01 na glavnom izborniku (friške vijesti s filmskoga festivala iz 2001). Što je tomu razlog, nije poznato.

Želite li se okušati kao filmski kritičar? U Film Corneru imate priliku, jer ukoliko urednik procijeni da je tekst vaše recenzije kvalitetan, objavit će je. Takav način rezultirao je pomalo neujednačenim, ali svakako zanimljivim kritikama.

Uz ispravljanje navedenih propusta i malo kroćenje osebujna jezičnog izričaja nekih autora Film Corner mogao bi razviti u cijelosti svoje potencijale.

Sandra Cekol

Vijenac 238

238 - 17. travnja 2003. | Arhiva

Klikni za povratak