Vijenac 192

Natječaj

Poziv hrvatskim nakladnicima

Najljepše hrvatske knjige

Poziv hrvatskim nakladnicima

Najljepše hrvatske knjige

Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta na Majni i ove je godine povjerila Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici organizaciju sudjelovanja hrvatske selekcije knjiga na izložbi Book Art International, koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu (10-15. listopada 2001) kao i izložbe Best Designed Books from all over the World (Leipzig, 21-24. ožujka 2002). Riječ je o izložbama dosegnutih razina kreacija likovnih urednika, dizajnera i tiskarskog umijeća.

Ovim putem Nacionalna i sveučilišna knjižnica upućuje poziv nakladnicima, kako bi ih se što veći broj odazvao, da bi predstavljanje hrvatske knjige u svijetu bilo uspješnije.

Navedene izložbe predstavljaju godišnju produkciju knjiga svrstanih u sedam skupina: lijepa književnost, knjige iz područja znanosti, monografije o umjetnosti i umjetnicima te fotomonografije, knjige za djecu i mladež, školske knjige, bibliofilska i reprint izdanja, katalozi.

Knjige (objavljene u razdoblju između 20. kolovoza 2000. i 20. kolovoza 2001) nakladnici trebaju poslati do 20. kolovoza 2001. na adresu:

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

(za Book Art International)

Hrvatske bratske zajednice bb

Zagreb

Žiriranje će se održati do 27. kolovoza, a izabrane knjige šalju se u Frankfurt 5. rujna 2001.

Prispjele knjige za izložbu će izabrati dr. Josip Bratulić, Luka Gusić, dizajner, dr. Mladen Kuzmanović, dr. Tonko Maroević i Radovan Radovinović.

Prihvaćene i izložene knjige u Frankfurtu postaju dio fonda German Book and Type Museum koji je dio Njemačke Nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

voditeljica odjela za odnose s javnošću

Zagorka Gligora

Vijenac 192

192 - 12. srpnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak