Vijenac 192

Film

PRETPREMIJERE

Battlefield Earth

Gotovo jednoglasno od strane kritike proglašen užasno lošim filmom bez ijedne kvalitete

PRETPREMIJERE

Battlefield Earth

Gotovo jednoglasno od strane kritike proglašen užasno lošim filmom bez ijedne kvalitete, Battlefield Earth adaptacija je istoimenog sf romana Rona L. Hubbarda, poznatog osnivača scientologije, s predanim scientologom Johnom Travoltom u glavnoj ulozi Terla (i njegova supruga Kelly Preston, pripadnica iste sljedbe, igra jednu od uloga), vođe zlih Psychlosa koji su 3000. godine preuzeli sve prirodne izvore na Zemlji, jedva poštedjevši šačicu preživjelih. Tako o hrabrom čovjeku Johnnyju ovisi hoće li pokoriti rasu Psychlosa i vratiti svijet u normalu ili ne. Redatelj Roger Christian.

Cherry Falls

Tinejdžerska horor komedija redatelja Geoffreya Wrighta opsjednuta pojmom djevičanstva, koja u središte radnje postavlja ubojicu srednjoškolskih djevica i u kojem nastupaju Brittany Murphy, Jay Mohr i Gabriel Mann.

Sugar and Spice

Iako ova komedija Francine Mc Dougall o navijačicama, u recentnoj poplavi sličnih tema (Punom snagom cure), počiva na intrigantnoj premisi, iznevjerila je sva očekivanja, a neki su je kritičari čak i optužili za neodgovorno kontekstuiranje tinejdžera i oružja. U središte priče postavlja pet navijačica srednjoškolki. Kad najatraktivnija među njima zatrudni sa sportskom zvijezdom škole, te nekoliko mjeseci jedva krpa kraj s krajem, njene prijateljice da bi joj pomogle, odlučuju opljačkati banku, naoružane poluautomatskim puškama. Nastupaju mlade zvijezde današnjice — Mena Suvari, Rachel Blanchard, Marley Shelton, Marla Sokoloff i Melissa George.

Josie & the Pussycat

Akcijska komedija redatelja Harryja Elfonta i Deborah Kaplan, o tri otkačene djevojke, Josie (Rachel Leigh Cook), Melody (Tara Reid) i Val (Rosario Dawson), za koje najnoviji modni trendovi, dizajnerski radovi i statusni simboli ništa ne znače, jer one su zainteresirane samo za kreiranje vlastite rock-chic odjeće, kao i za sviranje neobične rock-glazbe u garaži, dok sanjaju da će jednog dana uspjeti. Kad ih otkrije bend-menedžer Wyatt (Alan Cummings), koji im odmah isporučuje i ugovor za snimanje s Mega Records, izgleda da su Josie & the Pussycats na svom putu prema vrhu. No shvativši da su samo pijuni u pokušaju kontrole američke mladeži, djevojke kreću u akciju... Bezbrižnih sat i pol lepršave zabave pokušava dočarati našu konzumentsku opsjednutost pop-kulturom, a sve vrvi moćnim pop-soundtrackom nekih od najvećih imena glazbene industrije.

Katarina Marić

Vijenac 192

192 - 12. srpnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak