Vijenac 187

Film

Zvjezdana Bubnjar

Zaboravi Hollywood

Zaboravi Hollywood

U razdoblju od 3. do 17. svibnja na programu HTV-a, ponuda neameričkih filmova svodi se na tri naslova. Riječ je o dva kanadska i jednom švedskom filmu.

Exotica, kanadski art-film redatelja Atoma Egoyana na programu je 4. svibnja, I. program u 22.35. Riječ je o neobičnom ostvarenju koje je 1994. proglašeno najboljim kanadskim filmom, a redatelj Atom Egoyan smatra se jednim od najzanimljivijih i najintrigantnijih autora.

Serijski ubojica (9. svibnja, I. program, 20.10) švedski je kriminalistički film redatelja Kjella Sundvalla. Ekipa inspektora Becka otkriva tri umorstva. Sva tri ne povezuje samo činjenica da su ubijene četrdesetdvogodišnje žene, nego i činjenica da su na isti način izmasakrirane, kao i mjesto na kojem su odrasle. U glavnim ulogama nastupaju Peter Haber, Mikael Persbrandt i Stina Rautelin.

Michellini apartmani (12. svibnja, III. program, 23.10) kanadski je art-film iz 1995. U središtu je priče revizor Alex, koji jedne večeri stiže u mali grad. Saznaje da se u njemu održava važna konvencija, a da je dan prije bankovni činovnik iz nepoznata razloga ustrijelio dvoje ljudi. Film redatelja Johna Pozera obilježuju začudna atmosfera i neobični likovi. U glavnim ulogama nastupaju Mary Beth Rubens, Peter Outerbridge, Nancy Beatty i David Calderisi.

Pripremila Zvjezdana Bubnjar

Vijenac 187

187 - 3. svibnja 2001. | Arhiva

Klikni za povratak