Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Predsjednik
Željko Kocaj

Potpredsjednik
Jakov Križanović

Potpredsjednik
Stjepan Alilović

Tajnik
Marko Lovrinović

Silvija Strahimira Kranjčevića BB
72250 Vitez
Bosna i Hercegovina

Izvješća

slika

04.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Suze ponosa i radosti: Glazbeno- scenski spektakl

U četvrtak, 4. travnja u kongresnoj dvorani hotela Central u Vitezu, u večeri prepunoj emocija održan je, sada se može s pravom kazati, jedinstven glazbeno- scenski spektakl u organizaciji Matice hrvatske Vitez tijekom kojega su otpjevani neki od najljepših stihova s kojim narod u Lašvanskoj dolini živi, a generacije odrastaju.

slika

25.01.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Predstavljena nova knjiga Željka Kocaja, prva u nakladi Matice hrvatske Vitez

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu nakladnik je nove zbirke priča autora Željka Kocaja pod naslovom „Tajna špilje Škav“, koja je 25 siječnja predstavljena pred velikim auditorijem u Vitezu. Na početku izuzetno ugodne večeri u Vitezu sve okupljene pozdravio je dopredsjednik Matice hrvatske Vitez Jakov Križanović, koji je istaknuo kako je ovo prva knjiga koja izlazi u nakladi mladog Ogranka Matice hrvatske u Vitezu te da će nakladništvo i u narednom vremenu biti jedan od težišnih aktivnosti Ogranka.

slika

14.12.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Predstavljen drugi broj časopisa Ogranka Matice hrvatske u Vitezu „Lašva“

U četvrtak, 14. prosinca 2023. godine u Vitezu je predstavljen drugi broj časopisa za književnost, kulturu i društvena pitanja Lašva, koji i ovoga puta izlazi u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Vitezu.

slika

08.12.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Izložba polaznika Škole crtanja i slikanja OMH u Vitezu

U Gradskoj galeriji Vitez 8. prosinca otvorena je izložba slika polaznika Škole crtanja i slikanja Matice hrvatske Vitez. Okupljene goste pozdravio je predsjednik OMH u Vitezu, Željko Kocaj i voditeljica škole, akademska kiparica i slikarica Kristina Livančić, ujedno članica Predsjedništva ogranka.

slika

11.11.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Revija dokumentarnog filma

Najnoviji projekt Ogranka Matice hrvatske u Vitezu koji je zavrijedio pažnju je Revija dokumentarnog i kratkog filma „Vitez.doc 2023“, koja je održana od 8. do 11. studenog ove godine. Revija je održana na nekoliko gradskih lokacija i naišla je na jako dobar odaziv publike.

slika

06.10.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Škola slikanja Matice hrvatske u Vitezu

Likovna umjetnost u Vitezu nema jako dugu povijest. O relevantnim likovnim umjetnicima možemo govoriti tek od četrdesetih godina prošloga stoljeća kad se u Vitez doseljava akademski slikar Vlado Marjanović, a 1949. godine titulu magistre grafike stiče Vitežanka Ankica Oprešnik.

slika

09.06.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Kupresu , Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Održana Književno poetska glazbena večer s članovima Matice hrvatske Vitez u Hrvatskome domu

Ogranak Matice hrvatske u Kupresu ugostio je u petak 9. lipnja 2023. godine u “Art cafeu” Hrvatskog doma kulture prijatelje iz Ogranka Matice hrvatske u Vitezu.

slika

18.04.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Večer Matošu u čast

U ugodnom ambijentu restorana Bor, u organizaciji Matice Hrvatske Vitez održana je pjesnička večer u povodu 150. obljetnice od rođenja jednog od najboljih hrvatskih književnika Antuna Gustava Matoša.

slika

10.04.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Publikacije Matice hrvatske i Ogranka Matice hrvatske u Vitezu u Gradskoj knjižnici Vitez

Predsjednik Matice hrvatske Vitez Željko Kocaj te članica Predsjedništva ogranka Kristina Livančić posjetili su jučer Javnu ustanovu Gradska knjižnica Vitez te razgovarali s ravnateljicom Darijom Čuturić.

slika

02.02.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

SJEĆANJE NA IVU ĆURKA

Matica hrvatska Vitez i HKD Napredak Podružnica Vitez, 2. su veljače u Napretkovoj dvorani upriličili večer sjećanja na Ivu Ćurka (1949.-2007.); intelektualca, pjesnika, esejista i putopisca, koji je ostavio dubok trag u duhovnom životu Lašvanske doline, a ponajviše u vremenu od 1990. do 2007. godine. 

slika

21.12.2022.

Matica hrvatska , Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Predsjednik MH Miro Gavran i gospodarski tajnik Ivica Nuić u posjeti OMH u Vitezu

Sastanak je održan u srijedu 21. prosinca 2022. godine u novootvorenom uredu Matice u Vitezu, koji je u kratkom vremenu preuređen i adaptiran, a ovom prigodom predsjednik Gavran i gospodarski tajnik Nuić su proglašeni  „kumovima“ ureda te su u znak toga Vitežanima darovali zbirku knjiga koja će upotpuniti knjižnicu ovoga ogranka koja je u nastanku.

slika

15.12.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

U nakladi OMH u Vitezu predstavljen prvi broj časopisa "LAŠVA"

Dana 15. prosinca 2022. godine u Vitezu je svečanom promocijom predstavljen prvi broj časopisa za književnost, kulturu i društvena pitanja „Lašva“, koji je izašao u nakladi Matice hrvatske Vitez.

slika

27.11.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

U Vitezu otvorena izložba fotografija biskupa fra Joze Garića

U nedjelju 27. studenoga 2022. godine u Gradskoj galeriji Vitez, prigodnom svečanosti otvorena je izložba fotografija biskupa fra Joze Garića. Izložba je otvorena kao dio niza svečanosti koje se održavaju i planiraju u smislu doprinosa očuvanja baštine ovog franjevca, dugovječnog banjalučkog biskupa i jedine osobe s tom titulom rodom iz Viteza.

slika

16.11.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Svečano otvoren ured OMH u Vitezu

Dana 16. studenoga u Vitezu je u prijateljskom i opuštenom druženju članova i prijatelja Matice hrvatske otvoren službeni ured ogranka Matice hrvatske u Vitezu s adresom Silvija Strahimira Kranjčevića u Hrvatskom domu u Vitezu.

slika

21.06.2022.

Ogranak Matice hrvatske u Vitezu

Osnivačka skupština Ogranka Matice hrvatske u Vitezu

Vitežani su dugo čekali – 180 godina rada i djelovanja Matice hrvatske je proteklo da bi skupina iskusnih te mladih kulturnjaka, javnih radnika i intelektualaca utemeljila ogranak Matice hrvatske u Vitezu.

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva