Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu

Predsjednik
Mate Kelava

Kraljice Jelene 8
80240 Tomislavgrad
Bosna i Hercegovina

Izvješća

slika

17.06.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Čitluku, Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu

U Tomislavgradu predstavljena knjiga „Sezonsko stočarstvo zapadne Hercegovine“

Nakon promocije u Ljubuškom i predstavljanja na sajmu u Sarajevu o knjizi „Sezonsko stočarstvo zapadne Hercegovine“ novinara i pisca Dušana Muse, zborilo se i u Tomislavgradu. Značajan dio tematike koju knjiga obrađuje vezan je upravo za prostore tomislavgradske općine. Toj općini pripadaju neka od najčuvenijih ispasišta hercegovačkih planištaka (planištak je uvriježeni naziv za stočare koji u toplijem dijelu godine na planine sjeverozapada Hercegovine i jugozapada Bosne izgone svoju i tuđu stoku), kao što su padine planine Lib i Vran, visoravan Svinjača, a posebice prostrana Ljubuša, jedno od najvećih planinskih ispasišta u Europi.

slika

05.10.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Splitu, Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu

Promocijom knjiga Željka Musića-Ćile u Splitu počeli 31. dani Matice hrvatske

Dobre vibracije razlijegale su se dvoranom kod Dominikanaca na Pazaru na predstavljanju knjiga „Ljudi koji bulje u vatru” i „Posljednja oaza slobodnih ljudi” autora Željka Musića Ćile, redatelja zaposlenog na Hrvatskoj televiziji u Zagrebu. Sva su mjesta bila popunjena, a neki su i stajali na nogama. Publika se smijala do suza slušajući o dogodovštinama iz autorova djetinjstva, a priče o tvrdim i mekim kolačima te zapaljena griva lava u splitskom Zološkom vrtu u prošlom stoljeću, tako su zaintrigirale publiku da je malo tko otišao bez knjige pod rukom.

slika

23.11.2019.

Ogranak Matice hrvatske u Čitluku, Ogranak Matice hrvatske u Grudama, Ogranak Matice hrvatske u Imotskom, Ogranak Matice hrvatske u Posušju, Ogranak Matice hrvatske u Širokom Brijegu, Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu

Predstavljanje ogranaka Matice hrvatske u Grudama

Grudski ogranak Matice hrvatske na čelu s Marijom Bušićem još je jednom potvrdio svoju kvalitetu i vrijednost u kulturnom životu općine Grude, ali i cijelog ovog kraja.

slika

25.10.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Čitluku, Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu

Predstavljanje OGRANKA MATICE HRVATSKE U ČITLUKU u Tomislavgradu

U dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu 25. listopada predstavljene su bogate nakladničke djelatnosti Matice hrvatske Čitluk s naglaskom na troknjižje ­­- romane Medaljon, Posljednji Od Franje do Franje, književnice Anite Martinac i časopisa za djecu Cvrčak.

slika

11.11.2016.

Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu

Druženje s pjesnicima iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva