Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku - izvješća

Izborna skupština Ogranka

Za predsjednicu Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku izabrana je Zdenka Bilušić, za potpredsjednika Miro Vukšić, a za tajnicu Mirjana Labura.

OMH u Šibeniku prošlu je godinu zaključio tradicionalnom izložbom članova likovnog odjela u Studiju Galerije sv. Krševana, koja je trajala od 17. do 30. prosinca. Izložena su djela osamnaestero autora, koji su se predstavili raznolikim pristupom, različitim tehnikama i raznovrsnim realizacijama. Njima su se pridružili pjesnici koji su na otvaranju izložbe recitirali svoje stihove, nadahnute uglavnom ljubavlju prema zavičaju. Potkraj godine, 21. prosinca, Ogranak je održao i izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo. Za predsjednicu jednoglasno je izabrana Zdenka Bilušić, za potpredsjednika Miro Vukšić, a za tajnicu Mirjana Labura. Skupštini je u ime Središnjice prisustvovao glavni tajnik MH Zorislav Lukić.

Vodstvo Ogranka s glavnim tajnikom Matice hrvatske Zorislavom Lukićem

Nova je predsjednica iz programa Ogranka izdvojila njegovo aktiviranje, uključivanje u obilježavanje velike 950. obljetnice prvog spomena Šibenika i povezivanje s ograncima iz drugih sredina.

(Ida Hitrec)

Izvor: Vijenac, br. 571

Izvor fotografija: Šibenski portal

slika

Vodstvo Ogranka Matice hrvatske u ŠibenikuUredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva