Ogranak Matice hrvatske u Osijeku - izvješća

Gostovanje veleposlanice Države Izrael i izložba PAPA FRANJO U IZRAELU

Veleposlanica Zina Kalay-Kleitman održala je predavanje o stanju na Bliskom istoku iz perspektive Izraela i o njegovu položaju u regiji.

slika

U povodu posjeta veleposlanice Države Izrael u Republici Hrvatskoj Zine Kalay-Kleitman OMH u Osijeku, Veleposlanstvo Države Izrael u RH i Institut za društvene djelatnosti Ivo Pilar – Područni centar Osijek organizirali su 24. ožujka predavanje veleposlanice o stanju na Bliskom istoku iz perspektive Izraela i o njegovu položaju u regiji te izložbu Papa Franjo u Izraelu, koja je postavljena u Muzeju Slavonije. Na fotografijama šestero fotografa zabilježeni su papini susreti s državnicima, predstavnicima židovske vjere i s vjernicima te dolazak u Jeruzalem.

Posjet pape Franje Izraelu nastavak je puta njegovih prethodnika pape Ivana Pavla II, koji je posjetio Izrael 2000, i posjeta pape Benedikta XVI. 2009. Papa Franjo gradi mostove mira i bratstva između svih vjera, kao što to čini i Izrael osiguravajući slobodu štovanja svih vjera. Papin posjet pridonio je procesu pomirenja i dijaloga između Katoličke Crkve i židovskoga naroda i odnosima između Izraela i Svete Stolice. (I. H.)

Izvor: Vijenac, br. 576Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva