Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Predsjednik
Ljerka Ostojić

Kralja Zvonimira bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Izvješća

slika

27.04.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Koncertom „Neka cijeli ovaj svijet… Naših 25“ otvoreno jubilarno Mostarsko proljeće

Svečanim koncertom Neka cijeli ovaj svijet… Naših 25 u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru 27. travnja otvoreno je jubilarno Mostarsko proljeće 2023. – XXV. dani Matice hrvatske. Bila je to i prigoda posjetitelje provesti svojevrsnim vremeplovom kroz 25 godina ove kulturne manifestacije i gotovo 800 zbivanja na njezinim pozornicama, u programu koji je osmislila i vodila glavna tajnica MH Mostar Misijana Brkić-Milinković. Nastupili su zborovi Belcanto i Benedikt, solisti – Sanja Boban, Monija Jarak Mikulić, Danijel i Tomislav Perić i Stefan Ajvaz, a orkestrom posebno sastavljenim za ovu prigodu ravnao je maestro Filip Milošević.

slika

11.06.2019.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Zatvaranje 21. MOSTARSKOG PROLJEĆA - DANA MATICE HRVATSKE U MOSTARU

Kazališnom predstavom Paralelni svjetovi autora Mire Gavrana u izvedbi HNK Split, a u režiji Gorana Golovka, završeno je ovogodišnje izdanje 21. Mostarskog proljeća – Dana Matice hrvatske, započeta početkom ožujka. Tijekom cijeloga proljeća ovaj festival i njegovu publiku programima su častili brojni kazališni, glazbeni i likovni umjetnici te književnici, a prvi put u njegovu sklopu održani su i Dani Mire Gavrana.

slika

19.03.2019.

Ogranak Matice hrvatske u Livnu , Ogranak Matice hrvatske u Mostaru , Ogranak Matice hrvatske u Širokom Brijegu

Otvorenje MOSTARSKOG PROLJEĆA - DANA MATICE HRVATSKE i proširena sjednica Glavnog odbora Matice hrvatske

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru čuvar je kulturnog identiteta hrvatskoga naroda u BiH, a središnja manifestacija nastala prije 21 godinu – Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske u Mostaru – odraz je želje da se obogati kulturna scena prijestolnice bosanskohercegovačkih Hrvata. Predanošću i angažmanom akademici, sveučilišni profesori, novinari i istaknuti umjetnici u nekoliko mjeseci nastoje potaknuti sve građane na proljeće kulture u gradu na Neretvi.

slika

19.09.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Dragan Čović posjetio Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović  posjetio je 19. rujna Ogranak Matice hrvatske u Mostaru, kojega je dugogodišnji i aktivni član,  i tom prigodom zahvalio za sve ono što je pod okriljem Matice hrvatske napravljeno za Mostar, Hercegovinu i BiH u posljednjih 20 godina. 

slika

12.05.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Iloku , Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Susret predsjednica ogranaka Matice hrvatske u Iloku i u Mostaru

U subotu, 12. svibnja u Iloku su se sastale mr. art. Maja Barić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Iloku  i prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Mostaru. 

slika

13.02.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Novi broj dječjeg lista CVITAK

U sunakladništvu Ogranka Matice hrvatske u Mostaru i UG Cvit – Međugorje, iz tiska je izišao novi broj  Književno-poučnog časopisa za mlade Cvitak, koji redovito izlazi već osamnaestu godinu i jedini  je časopis namijenjen ovome uzrastu a koji u Bosni i Hercegovini izlazi na hrvatskom jeziku. 

slika

13.02.2018.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Posjet turske konzulice Kandemir Ogranku Matice hrvatske u Mostaru

Predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Mostaru, prof. dr. Ljerka Ostojić ovih je dana u posjet primila Generalnu konzulicu Republike Turske u Mostaru  Zerrin Kandemir. 

slika

11.04.2016.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

MOSTARSKO PROLJEĆE 2016.

U mjesec i pol Ogranak Matice hrvatske u Mostaru priredio je Mostarcima vrhunski umjetnički i kulturni užitak od tridesetak glazbenih, kazališnoscenskih, likovnih, dječjih i književnih programa te znanstvene skupove i predavanja o relevantnim i aktualnim temama.

slika

01.03.2016.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Uskršnji broj književno-poučnog časopisa za mlade CVITAK

Cvitak je 2002. nagrađen Srebrnom poveljom Matice hrvatske te 2008. Zlatnom poveljom Matice hrvatske.

03.06.2015.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Zatvaranje "Mostarskog proljeća - XVII. dana Matice hrvatske u Mostaru"

Manifestaciju je zatvorio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kojemu su tom prigodom uručene i posebne nagrade – Velika povelja Matice hrvatske Mostar i Kristalna Matica maestra Vjekoslava Šuteja, za dugogodišnju potpo

21.04.2015.

Ogranak Matice hrvatske u Mostaru

Od Dalíja i Bukovca do Mozarta i Vivaldija

U Mostaru svečano otvoreni XVII. dani Matice hrvatske – Mostarsko proljeće 2015.

slika

01.01.2015.

DHK Herceg-Bosna , Ogranak Matice hrvatske u Mostaru , Ogranak Matice hrvatske u Vrgorcu

Sudbinsko ozračje zbilje

NOVA HRVATSKA PROZA: MILJENKO STOJIĆ, PROPETLJE

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva