Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Predsjednik
Zorana Vekić, e-mail: zorana.vekic@gmail.com

Potpredsjednik
Marko Kravar

Tajnik
Luka Marušić

Stjepana Radića 1
20350 METKOVIĆ
Hrvatska

Izvješća

slika

20.05.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Predavanje POLOŽAJ HRVATSKOG JEZIKA U BIH

U organizaciji OMH u Metkoviću 20.svibnja 2024.godine u prostorijama GKS-a je održano predavanje pod nazivom „POLOŽAJ HRVATSKOG JEZIKA U BiH“ Marija Krolo i Ivice Brešića o jezičnoj politici i mogućnostima njegove uporabe hrvatskog jezika u javnoj komunikaciji.

slika

30.04.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Tiho svjedočanstvo skrbi za stanovništvo

U organizaciji OMH u Metkoviću, sinoć je predstavljena knjiga don Mate Brečića Matice, parice i mrtvar župe Sv. Ilije proroka u Metkoviću 1710.-1835. Knjigu su predstavili don Marko Trogrlić i  autor, don Mato Brečić. Uvodni slovom predstavljanje je otvorila predsjednica Ogranka prof. Zorana Vekić, kazavši da je „knjiga nastala objedinjavanjem triju članaka napisanih 2019. i 2020. godine. Oni su pisani trag proučavanja matičnih knjiga u kojima se krije mnoštvo informacija za povijest našeg neretvanskog mjesta u razdoblju od 1734. kada je bio početak vođenja najstarije matice krštenih ove župe, do zaključno 1835. godine.“

slika

04.12.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Predstavljanje Splitskog evanđelistara (“Evangelistarium spalatense”)

U organizaciji OMH u Metkoviću, 4. prosinca 2023. održano je predstavljanje Splitskog evanđelistara (“Evangelistarium spalatense”). Izdanje su predstavili prof. dr. sc. Josip Dukić KBF Split, dr. sc. Danimir Pezer KBF Sarajevo i dr. sc. Domagoj Volarević KBF Split.

slika

02.08.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Foto izložba „Hrvati ujedinjeni kravatom“ i predavanje doc. dr. sc. Josip Lasića i Branke Bezić Filipović

Dana 2. kolovoza u organizaciji Ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću postavljena je putujuća izložba „Hrvati ujedinjeni kravatom“ kao priča kojoj je cilj bio povezati kravatu i njen svjetski značaj s hrvatskim iseljenicima i njihovim potomcima. 

slika

19.07.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću

Izložba akademskog kipara Petra Dolića „Komad mora“

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću i Grada Metkovića, a povodom Dana Grada i blagdana Sv. Ilije u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković otvorena je 19. srpnja 2023. izložba akademskoga kipara Petra Dolića koji živi i radi u Dubrovniku i Zagrebu.

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva