Ogranak Matice hrvatske u Koprivnici - izvješća

Predstavljanje IZABRANIH DJELA Ivana Trnskoga

U organizaciji Matice hrvatske i Ogranka MH u Koprivnici održano je 25.svibnja u Gradskoj vijećnici predstavljanje knjige - Ivan Trnski „Izabrana djela“, obavljene u biblioteci Stoljeća hrvatske književnosti. 

I dok je Božidar Petrač govorio o esencijalnom u djelovanju Trnskog kao jezičara, njegovim književnim i pjesničkim te metričkim i versifikatorskim načelima i sustavu hrvatskog jezika, priređivačica knjige Katica Čorkalo Jemrić naglasila je najvažnije momente njegova rada na nacionalnoj književnosti, društvene angažiranosti i životopisa u kojem stoji da je bio prvi predsjednik Društva hrvatskih književnika (1900.) i predsjednik Matice hrvatske.
Budući da se 2019. godine navršava 200. godišnjica rođenja Ivana Trnskog, predloženo je da se u suradnji Matice hrvatske, Društva hrvatskih književnika te matičinih Ogranaka u Koprivnici i Bjelovaru organizira skup kojim bi se dostojno obilježila ova velika obljetnica hrvatske kulture, te objavi monografija kojom bi se u totalitetu osvijetlilo djelovanje I. Trnskog autorice K. Čorkalo Jemrić.

(Dražen Ernečić)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva