Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom - izvješća

Predavanje i predstavljanje knjige Silvije Kolar-Fodor
VRTLARENJE U SKLADU S PRIRODOM

U petak 23. veljače u organizaciji Kreativnog studija Zvrk u Jastrebarskom je održano predavanje Vrtlarenje u skladu s prirodom Silvije Kolar-Fodor, a u dvorani Centra za kulturu tražio se stolac više.

Jaskanci i njihovi gosti pokazali su velik interes za biovrtlarstvo i sa zanimanjem su poslušali predavanje predsjednice udruge Biovrt - u skladu s prirodom Silvije Kolar-Fodor. Upoznali su se i s njezinom upravo objavljenom knjigom Vrtlarenje u skladu s prirodom. U ime organizatora posjetitelje je pozdravila predsjednica Kreativnog studija Zvrk Klementina Škrabe, a knjigu je u ime izdavača predstavila Marina Kolar. Svi prisutni na poklon su dobili sjeme ekološki uzgojene rajčice, a mogli su i nabaviti sjeme iz Silvijinog biovrta ili razmijeniti sjemenje s ostalim biovrtlarima.

Kreativni studio Zvrk, koji je u Jastrebarskom već organizirao radionice za roditelje i djecu pod nazivom "Pravilna prehrana djece" u suradnji s udrugom Sport Educa, u suradnji je s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom Jaskancima pružio priliku da se upoznaju s vodećom hrvatskom biovrtlaricom Silvijom Kolar-Fodor. Ona ih je oduševila svojim žarom i poznavanjem biovrtlarstva te savjetima o vlastitoj proizvodnji zdrave hrane bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Moglo se saznati i koje su prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i klimatske promjene te kako u vrtu uz što manje truda uzgojiti obilje zdrave hrane.

(Klementina Škrabe)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva