Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom - izvješća

Jaskanski Matičari kod predsjednika Matice hrvatske

Predstavnike Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom - predsjednicu Klementinu Škrabe, tajnika Stjepana Volarića, člana Predsjedništva Ninu Škrabea i grkokatoličkog samoborskog župnika Daniela Vranešića - u utorak, 9. siječnja primio je predsjednik Matice hrvatske, akademik Stjepan Damjanović. 

Razgovarali su o djelovanju Matice hrvatske u Jastrebarskom i Hrvatskoj te dogovorili sudjelovanje predsjednika Damjanovića na predstavljanju 40. jubilarnog broja "Žumberačkog krijesa" u Velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu, u subotu 20. siječnja u 17 sati, u organizaciji uredništva "Žumberačkog krijesa", a u suradnji s jaskanskim Ogrankom Matice hrvatske.

 Jaskanski Matičari iskoristili su priliku da se fotografiraju s predsjednikom Damjanovićem ispod slike slavnog predsjednika Matice hrvatske, Žumberčanina Tadije Smičiklasa. Od zamjenika predsjednika Matice hrvatske Stjepana Sučića saznali su zanimljivu informaciju - jaskanski Ogranak nalazi se među osam najaktivnijih i najmnogoljudnijih Ogranaka Matice u Hrvatskoj, što ih čini izuzetno ponosnima i sretnima. 

(Klementina Škrabe)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva