Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom - izvješća

Izvedba igrokaza HLAČASTI ZMAJ u kazalištu Trešnja

Najmlađi glumci Kazališta Škrabe - Dramskog studija Jaska zveli su igrokaz Hlačasti zmaj prema tekstovima Danice Divjak u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Najmlađe glumice i glumci Kazališta Škrabe - Dramskog studija Jaska nastupili su u subotu 16. travnja. u Gradskom kazalištu "Trešnja" u Zagrebu. U svom prvom nastupu u jednom profesionalnom kazalištu izveli su igrokaz Hlačasti zmaj prema tekstovima Danice Divjak te pritom predstavili istoimenu knjigu, koja je u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom ugledala svjetlo dana početkom ove godine.

Igrokaz Hlačasti zmaj, sastavljen od veselih i poučnih pjesmica poznate jaskanske odgojiteljice Danice Divjak, mlade glumice i glumci izveli su već u Jastrebarskom početkom veljače, a sada je uz neke nove glumce uspješno predstavljen i u Zagrebu. U "Trešnji" im se  pridružila i autorica Danica Divjak, koja je kroz kratki razgovor s voditeljicom Kazališta Škrabe - Dramskog studija Jaska Klementinom Škrabe upoznala sve prisutne s čarolijom svoje pisane riječi, otkrila zašto voli pisati te koja su joj njezina djela najdraža. Napomenimo još da je za scenski izgled glumaca zaslužna stalna kostimografkinja Dramskog studija Marija Špikić, a na pripremi tekstova uz Klementinu Škrabe s glumcima je radila i Martina Barundich.

Nakon uspješno odrađenog nastupa, mali jaskanski kazalištarci bili su počasni gosti na novoj hit-predstavi Kazališta "Trešnja", Braća Grimm i princeza Luise u režiji Paola Tišljarića i prema tekstu Branka Ružića. Zatim su dobili i jedinstvenu priliku razgledati čarobno kazalište "Trešnja". Jaskance je oduševila rotirajuća pozornica, pomoćna scena na kojoj su spremljene kulise i veći dijelovi rekvizita, a poseban doživljaj bio je i kad je po njima padao kazališni "snijeg" i svjetlucave šljokice. 

Bio je to nezaboravan izlet Zmaja u "Trešnju", a veseli ansambl Dramskog studija Jaska sada nastavlja s pripremom nove predstave prema tekstu jaskanskog kazališnog maga Nine Škrabea, Velika tajna Sherlocka Holmesa.  

(Klementina Škrabe)

slika


Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva