Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom - izvješća

Večer Izvora Oreba uz nastup Sandre Bagarić

Večer Izvora Oreba, održana u Jastrebarskom u petak 6. studenoga, bila je večer za pamćenje. Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom u suradnji s Općinom Pisarovina priredio je u prepunoj dvorani Glazbene škole Jastrebarsko zaista nezaboravnu poetsko-glazbenu večer. Posjetitelji nisu krili svoje oduševljenje programom i dobrim vibracijama između izvođača i publike. Čule su se čak i riječi kako je to bila jedna od najuspješnijih priredbi ikada održanih u Jaski, a svoje zadovoljstvo odličnim reakcijama jaskanske publike izrazili su na kraju i sudionici programa.

 

Sandra Bagarić i Izvor Oreb/ foto: Kristinko Malnar

Glasoviti hrvatski pjesnik, slikar i kipar Izvor Oreb, rodom iz Vele Luke, predstavio je na osebujan, atraktivan način svoj poetski opus, a u glazbenom dijelu pridružila mu se omiljena glazbena zvijezda Sandra Bagarić, uz glasovirsku pratnju svoga supruga, vrhunskog pijanista Darka Domitrovića. Koliko je Jaskance oduševila poezija Izvora Oreba govori i činjenica da su njegove knjige poezije nakon službenog dijela programa rasprodane. Sandra Bagarić je pak, nastupajući po prvi puta uživo u Jastrebarskom, dokazala da je nenadmašna izvođačica koja osvaja i pjevanjem i šarmom i neposrednošću.

 

Izvor Oreb: U sigurnom zagrljaju

U programu, koji je vodila Ljiljana Meštrić, sudjelovali su i franjevci fra Miroslav Petrac i fra Mate Bašić uz glasovirsku pratnju sestre Cecilije Horvat iz redovničke družbe Kćeri Božje ljubavi. 

Izvođačima su se na kraju programa u pjesmi pridružili i brojni oduševljeni posjetitelji, a druženje publike i izvođača nastavilo se u u dobrom raspoloženju i dugo nakon što je Sandra otpjevala posljednju pjesmu, Neka cijeli ovaj svijet, uz odličan zbor  publike. (Klementina Škrabe)Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva