Ogranak Matice hrvatske u Grudama

Predsjednik
Mario Bušić

Gorica 109
88345 Grude
Bosna i Hercegovina

Knjige

ŠIMIĆEVSKA PREOBRAŽENJA

Mladen Vuković

ŠIMIĆEVSKA PREOBRAŽENJA

120,00 kn (15,93 €)

Prikaži sve knjige

Izvješća

slika

16.02.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Čitluku, Ogranak Matice hrvatske u Grudama

„SIME ŽIVOTA VIČNOGA“ pred grudskom publikom

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na književnika Ivana Alilovića, sinoć je u Knjižnici Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama predstavljana knjiga hrvatskoga književnika Zdravka Nikića „Sime života vičnoga, zapisi Stipana Trnovca“ koja je tiskana u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, a ovo je ujedno bilo i prvo predstavljanje književnika Nikića čitateljskoj publici u svome rodnome zavičaju.

slika

06.02.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Grudama

Predstavljen roman "Portret duše" autora Mire Gavran

U utorak, 6. veljače 2024. u kinodvorani u Grudama grudskoj publici predstavljen je roman "Portret duše" najprevođenijeg hrvatskog književnika Mire Gavrana. Roman je prisutnima uz autora Gavrana predstavio Ivan Šimić.

slika

26.01.2024.

Ogranak Matice hrvatske u Grudama

Održana "Noć muzeja 2024." u Gorici

Noć muzeja u Gorici održana je po 14. put u petak 26. siječnja 2024. godine kao dio Svjetske noći muzeja i Hrvatske noći muzeja. Organizatori su bili Župni ured Gorica-Sovići, Bratovština Sv. Stjepana Prvomučenika Gorica – Sovići, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka „Sv. Stjepan Prvomučenik“ Gorica i Ogranak Matice hrvatske u Grudama.

slika

21.12.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Grudama

Upriličena dodjela nagrada za učenike nagrađene na natječaju “Božićne jaslice – ljubavlju sv. Franje Asiškoga”

U četvrtak 21. prosinca 2023. godine s početkom u 12:00 sati upriličena je dodijela nagrada za učenike nagrađene na natječaju “Božićne jaslice – ljubavlju sv. Franje Asiškoga”. Natječaj “Božićne jaslice – ljubavlju sv. Franje Asiškoga” u studenom ove godine objavili su JU “Kulturni dom A. B. Šimić” Grude i Ogranak Matice hrvatske u Grudama povodom 800 godina od postavljanja prvih jaslica u Italiji.

slika

17.12.2023.

Ogranak Matice hrvatske u Grudama

Na Ledincu održan tradicionalni Adventsko-božićni koncert OMH u Grudama

Na treću nedjelju Došašća, dana 17. prosinca 2023., u župnoj crkvi svete Terezije od Djeteta Isusa na Ledincu, održan je 19. po redu Adventsko–božićni koncert Ogranka Matice hrvatske u Grudama pod geslom "Radujte se, narodi".

Prikaži sva izvješća

Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva