Ogranak Matice hrvatske u Bugojnu - izvješća

Božićni sajam

Veselim božićnim notama 16. prosinca otvoren je Bugojanski božićni sajam, četvrti put u organizaciji OMH u Bugojnu, na kojemu je 26 izlagača iz Bosne i Hercegovine izložilo rukotvorine i kulinarske specijalitete.

Nakon pozdravne riječi organizatora, posjetiteljima se obratio potpredsjednik MH Damir Barbarić. Izrazivši zadovoljstvo djelatnošću mladog ogranka iz Bugojna, istaknuo je važnost njihova rada u općini te naglasio aktivnost i poduzetnost vodstva Ogranka, što se najviše očituje u događajima kao što je božićni sajam, uz dobru suradnju s upravnim organima općine i županije.

Potpredsjednik Matice hrvatske Damir Barbarić u Bugojnu

Dobrodošlicu svima poželio je i župnik župe sv. Ante Padovanskog iz Bugojna fra Zoran Tadić, koji je uz lijepe želje blagoslovio ovogodišnji sajam. Svečano otvorenim sajam je proglasio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić. Uz poruke mira i dobra suživota koje taj događaj šalje, poželio je svim građanima katoličke vjeroispovijedi sretan Božić. Posjetitelje su zabavljali mališani iz folklorne sekcije Napredak Bugojno, Glazbena skupina Arabella iz Rame i učenice Prve osnovne škole Jaklić, koje su izvele božićne recitacije. 

(Antonio Džolan)

Izvor: Vijenac, 595-596Uredništvo

Danijel Hrgić

Ogranci

Arhiva