Novosti

Petak, 17. studenoga 2017.

Priopćenje iz Matice hrvatske: MATICI VRAĆENA NJEZINA PALAČA

    Matica hrvatska izvješćuje svoje članove, prijatelje, suradnike i cijelu hrvatsku javnost da je poslije gotovo trogodišnjeg razdoblja ponovno upisana u zemljišne knjige kao vlasnica svoje Palače. Time je završilo razdoblje mukotrpnog dokazivanja onoga što je od samoga početka bilo jasno svakome razumnom, ali ne i onima koji su iz samo njima znanih razloga isplanirali i provodili pokušaj otimanja Matičine Palače.

    Palaču Matice hrvatske svojim su prilozima sagradili njezini članovi i ona je od prvoga dana vlasništvo Matice hrvatske i samo tako može i ostati. Oduzimanjem zgrade Matica hrvatska pretrpjela je tešku i nenadoknadivu milijunsku materijalnu štetu koja je dugoročno mogla, a možda i trebala, u pitanje dovesti i samo njezino postojanje.

    Matica hrvatska zahvaljuje na potpori svim svojim članovima, koji su imali strpljenja i povjerenja u njezino vodstvo, odvjetnicima koji su u ovom nemilom pravnom sporu stručno i postojano zastupali Maticu hrvatsku te medijima koji su s razumijevanjem pratili etički i pravno opravdana nastojanja Matice hrvatske.

Predsjednik Matice hrvatske
Akademik Stjepan Damjanović

Pregled

datum