Novosti

Petak, 20. siječnja 2023.

Knjiga „Otok na kojem cvjetaju limuni“ u izdanju OMH u Dubrovniku uvrštena među 18 najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga

Sudjelovalo je 175 izdanja od kojih 18 putuje na prestižne izložbe u sklopu sajmova knjiga u Leipzigu i Frankfurtu

Na nedavno zaključenom natječaju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu "Hrvatska lijepa knjiga", a na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst, knjiga Otok na kojem cvjetaju limuni – Vrtovi nadvojvode Maksimilijana Habsburškog na otoku Lokrumu uvrštena je među osamnaest najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga u 2022. godini, od ukupno 175 izdanja koliko je ocjenjivalo stručno povjerenstvo na natječaju.

Knjiga izravno odlazi na prestižnu izložbu Best Book Design from all over the World koja će se održati na sajmu knjiga u Leipzigu te na izložbu Book Art International u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

Priznanje je to za autoricu knjige Maru Marić, Borisa Jovića autora fotografija, Ninu Đukanović koja je radila na kartografskim prilozima, Katarinu Banović koja je zaslužna za prijelom knjige, urednika Ivana Viđena, tehničku urednicu Mariju Buntak te izdavače OMH u Dubrovniku i Sveučilište u Dubrovniku. Čestitamo!

Knjiga Otok na kojem cvjetaju limuni predstavljena je na Prvom festivalu knjige u Matici hrvatskoj 15. rujna 2022. Na Godišnjoj skupštini MH 2022. primila je Nagradu Matice hrvatske Ivan Kukuljević Sakcinski za najbolje djelo objavljeno u ograncima.

Više informacija o knjizi možete pročitati na poveznici.

Snimio: Mirko Cvjetko

Pregled

datum