Knjige

William Shakespeare

Soneti

Preveo i priredio Mate Maras


Matica hrvatska u suvremenom i nagrađivanom prijevodu Mate Marasa objavljuje deset najboljih i najpopularnijih dramskih i poetskih djela Williama Shakespearea. Sva su djela opremljena bilješkama o sadržaju i povijesti nastanka djela, bilješkom o prijevodu te preciznim tehničkim opisima teksta (podjela na prizore, scenske upute, numeracija stihova, bilješke i komentari uz tekst) koji omogućavaju lakše čitanje i pretraživanje teksta.
SONETI, daleko najvažnija Shakespeareova lirska poezija, obilježeni su temom ljepote, mladenačke ljepote koju uništava vrijeme, a s jednakom je snagom opjevana i sposobnost ljubavi i umjetnosti da nadžive vrijeme pa čak i smrt. Intenzitet izraženih osjećaja naveo je mnoge tumače da ustvrde kako su morali biti zasnovani na homoerotičnoj strasti, iako to pjesnik u jednom sonetu izričito niječe.

Tiskano izdanje ovoga prijevoda objavljeno je u sklopu Sabranih djela Williama Shakespearea što ih je objavila Matica hrvatska 2006/07.

Elektronička izdanja Matice hrvatske. Edicija redovitih publikacija, Niz Klasici svjetske književnosti, glavna urednica Romana Horvat, urednik e-izdanja Josip Brleković


Autori

William Shakespeare

William Shakespeare

Shakespearov je život proživljena alegorija: njegova djela su komentar (John Keats)...

Soneti

PDF-ovi

Klikni za povratak