Knjige

Ratko Cvetnić

Nulta tolerancija i druge priče

U knjizi Nulta tolerancija i druge priče Ratko Cvetnić okupio je niz pripovjedaka u kojima zasijeca u aktualnu hrvatsku zbilju i prikazuje njezine mnogobrojne facete.

U šesnaest priča Cvetnić oživljava živopisnu galeriju likova: yuppiea, biznismena, odvjetnika, novinara, političara, ali i „malih ljudi“: seksualno frustriranih penzionera, razočaranih komunističkih disidenata i osamljenih gimnazijskih profesora, koji, uzeti zajedno, daju slojevitu sliku hrvatskoga društva i njegovih protagonista.

Koristeći se različitim pripovjednim registrima, od realističkoga do ironijskoga, Cvetnić obuhvaća širok raspon tema, bilo da se duhovito obračunava s apsurdima političke korektnosti, bilo da se hvata u koštac s ozbiljnim i intimnim temama kao što su obiteljsko nasilje i bračna nevjera.

Zajednički nazivnik ovih priča duhovni je portret vremena u kojem živimo, a autor ga čitatelju posreduje vrhunskim pripovjednim umijećem i živim jezikom, kojim pulsira ritam današnjice.

Biblioteka Kratki rezovi, glavni urednik Luka Šeput, likovni urednik Željko Podoreški, grafički urednik Pavao Damjanović, fotografije na prednjim i stražnjim koricama Sandra Lokas, tisak Kerschoffset d.o.o., Zagreb.


Autori

Ratko Cvetnić

Ratko Cvetnić

Pisac i sportski djelatnik (Zagreb, 1957), redoviti član HAZU, jedan od najvažnijih suvremenih hrvatskih književnika, dobitnik brojnih nagrada za književnost.

Nulta tolerancija i druge priče

PDF-ovi

Klikni za povratak