Knjige

Knjige poštujući, knjigama poštovan

Zbornik o 70. rođendanu Josipa Bratulića

Urednici izdanja Davor Dukić i Mateo Žagar


Najveća vrijednost i najveća radost postižu se nadahnutim trudom i radnom mukom. A Bratulić je neumoran radnik i uvjeren djelatnik cijelim svojim bićem. Umije zaokupiti, zainteresirati, ilustrirati i potaknuti. Strana mu je svaka zatvorenost, vidokrug mu nikada nije ograničen. Prvorazredni učenjak – ta staromodna riječ izriče za mene najveće poštovanje i pohvalu – on je istodobno istančani literat i estetski osjetljiv poznavatelj umjetnosti. I nikada ne ispušta iz vida cjelinu. Po tome je u našoj filologiji ne samo vrlo istaknuta, nego i sasvim osobita osoba.
Radoslav Katičić

Akademiku Josipu Bratuliću, svojemu bivšem predsjedniku, potpredsjedniku i odborniku, objavila je Matica hrvatska o 70. rođendanu zbornik četrdeset radova njegovih prijatelja i suradnika o Bratulićevu životu, radu i djelu, kao i o temama kojima je Bratulić bio zaokupljen tijekom polustoljetne znanstvene i publicističke karijere (filologija srednjeg i ranoga novog vijeka, glagoljaštvo, književna i kulturna povijest Istre, povijest knjige). Zbornik je opremljen i opširnom bibliografijom odabranih Bratulićevih radova.


Biblioteka Zbornici, knj. 1, glavna urednica Romana Horvat – 13 crno-bijelih ilustracija, odabrana bibliografija (sastavile Nedjeljka Paro i Dubravka Luić Vudrag), imensko kazalo


Knjige poštujući, knjigama poštovan

PDF-ovi

Klikni za povratak