Knjige

Hrvatski identitet

Zbornik

Urednici izdanja Zorislav Lukić i Božo Skoko


Ovom se knjigom hrvatskoj javnosti prvi put na jednom mjestu predstavljaju najvažnija pitanja vezana za hrvatski nacionalni identitet, a što je još važnije, otvorena su i nova, moderna pitanja, primjerice, čak i ekonomskog korištenja određenim hrvatskim vrijednostima na dobrobit cjelovitoga hrvatskog društva.

Analiza i vrednovanje elemenata hrvatskoga nacionalnog identiteta (Koje su naše najveće kulturne, povijesne, umjetničke vrijednosti, najvažnija prirodna bogatstva, najviša znanstvena dostignuća, najzaslužnije povijesne osobe, itd.?) prva je naša zadaća.

No, ona je tek početak procesa kojim sve te vrijednosti treba iznijeti na prebogato svjetsko tržište na kojem se golem broj zemalja (velikih i malih, bogatih i siromašnih) vlastitim sposobnostima, koristeći se svojim prednostima, nadmeće za ostvarenje svojih interesa. U tome nadmetanju najbolje rezultate ne postižu uvijek najveći i najbogatiji, često su mogućnosti otvorene i zemljama kao što je Hrvatska.
Zorislav Lukić

Zbornik radova sa znanstvenoga skupa održanog u Palači Matice hrvatske 7. i 8. svibnja 2009. - Biblioteka Zbornici, knj. 2, glavna urednica Romana Horvat, urednici izdanja Zorislav Lukić i Božo Skoko, izvršni urednik Luka Vukušić. - Imensko kazalo, sažeci na hrvatskom i na engleskom ili njemačkom jeziku


Hrvatski identitet

PDF-ovi

Klikni za povratak