Knjige

Radoslav Tomić

Barokni oltari i skulptura u Dalmaciji


"Kvaliteta knjige R. Tomića ogleda se baš u tome što je autor sačinio vrlo preglednu i jasnu raščlambu djelâ, upozorivši ujedno na potpuno nove momente u problematici barokne altaristike, te je dakako, ponudio čitav niz vrlo značajnih i uvjerljivih atributivnih prijedloga... Knjiga R. Tomića 'Barokni oltari i skulptura u Dalmaciji' sadržava brojne i vrlo kvalitetne fotografije od kojih se ističu one Živka Bačića, a njena oprema je nenametljiva, ali vrlo dobro promišljena, te se može mjeriti s inozemnim izdanjima."
Nina Kudiš, Slobodna Dalmacija

Likovna knjižnica, urednica Jelena Hekman, likovna i tehnička oprema Luka Gusić, fotografije Živko Bačić, Osvald Böhm, Vladimir Marković, Boro Tošović, Ante Zubović, Fototeka Regionanoga zavoda za zaštotu spomenika kulture u Splitu, prijevod na engleski Sonja Bašić, prijevod na talijanski M. Cremon i S. Malinar - 124 c/b i 6 kolor reprodukcija, katalog kiparskih djela, bibliografija, imensko kazalo, sažeci na engleskom i talijanskom jeziku, (bibliografske) bilješke uz tekst


Autori

Radoslav Tomić

Radoslav Tomić

Povjesničar umjetnosti, redovni profesor na zadarskome Filozofskom fakultetu Radoslav Tomić (Split, 1957) vodeći je hrvatski stručnjak za slikarstvo i kiparstvo Dalmacije od 15. do 19. stoljeća.

Barokni oltari i skulptura u Dalmaciji

PDF-ovi

Klikni za povratak